20 Април 2024събота01:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

„ПАРМА“: победи на всички фронтове

Табло В шампионата на Русия по баскетбол отборът от Перм не познава поражението Подобен 100%-ов резултат показва и в мачовете за Купата на страната. В началото на редовния шампионат отборът от Перм успя да удържи пет победи.

/ брой: 275

visibility 1082

Павел Шатров
„Местное время“


- Аз смятам, че сега отборът се намира в нормална оптимална физическа форма. Ние работим над това, че преди всеки мач да вървим само нагоре, както в качеството, така и в резултата, - смята старшият треньор на БК „ПАРМА“ Вячеслав Шушаков. - По принцип ние следим всички резултати и засега виждаме, че за началото на шампионата всички отбори са се подготвили до различно ниво, намират се в различно физическо и психологическо състояние. Както казваме ние в треньорския щаб: „Пилците се броят на пролет“. След края на зимата със сигурност ще разберем, в каква форма се намира всеки отбор, кой в каква кондиция ще остане. Сега за всички най-важното е да постигаме добри резултати, във всеки мач да печелим двете точки. Към днешна дата всеки мач за нас е от значение. Ето, и в последния мач срещу „Старий Собол“ имахме възможността да играем „нашия“ си баскетбол. По принцип имаме големи планове за Купата. Всичко зависи от нагласата за мачовете, и ако всичко ни се получава, то тогава ще вървим напред.
„Парма“ продължава да се придържа към курса в отбора да се привличат само местни играчи.
В паузата между сезоните в „Парма“ бяха привлечени 26-годишният защитник Максим Дибовски (ръст 192 см.) и 23-годишният нападател Константин Буланов (ръст 204 см.). През изтеклия сезон двамата защитаваха цветовете на съперника на „Парма“ в шампионата на Русия в суперлигата „Темпа-СУМЗ“ от град Ревда. Максим Дибовски е кореняк от Перм, започва сериозно да се занимава с баскетбол като студент в Пермския държавен технически университет. Неговият пръв професионален отбор е „Урал-Грейт” от Перм. Константин Буланов е роден в Березники, на 18 години е поканен в пермския „Урал-Грейт-2“
- Нашето желание е този проект - баскетболният клуб „Парма“ - да се разчита на свои възпитаници или, в краен случай, на някакво незначително попълнение като легионери или момчета от други региони. По принцип задачата максимум е да се направи така, че 100% от възпитаниците да играят в собствения си отбор, за да няма абсолютно никакви външни играчи, - разказва за системата на изграждане на клуба генералният директор на „Парма“ Александър Башминов. - Ние искаме колкото се може повече наши възпитаници да играят професионален баскетбол, да се именно наши момчета.

Перм, вестник „Местное время“

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ