29 Март 2024петък04:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Божидар Лукарски:

Има вероятност да не подкрепим ТТИП

Ще сме против, ако САЩ не отменят визите за българи, твърди министърът на икономиката

/ брой: 275

автор:Дума

visibility 11

Има вероятност да не подкрепим Трансатлантическото търговско и инвестиционно споразумение между САЩ и ЕС (ТТИП) и твърдо държим визовият режим за българи, пътуващи за САЩ, да бъде част от преговорите по него. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски в отговор на въпрос дали България трябва да подкрепи ТТИП, ако САЩ не отменят визите за българи, предаде БГНЕС.
ТТИП беше един от основните въпроси, който беше залегнал в работата на Съвета по външна търговия. Официалното становище на България не се различава много от това на другите страни членки с разликата, че ние искаме като основен въпрос в преговорите да залегне и визовият режим за българите за САЩ, каза Лукарски. Той обясни, че на този етап преговорите не са стигнали до момента за обсъждане за визовия режим за българи. Официалното становище на правителството е, че в преговорите по ТТИП трябва да се разгледа и въпросът за визите за българи, добави той.
Не съм съгласен, че икономиката е замиращ ресор, каза Лукарски. Според него идеята на Министерството на икономиката била да създаде правна регламентация и рамка, която да способства развитие на бизнеса и икономиката. Отдавна не сме във времената на плановата икономика, така че основната роля на министерството е подпомагане на бизнес климата и създаване на правна рамка, за да може бизнесът сам да се развива и определя икономиката, каза Лукарски. Той цитира и един от съветниците си Владимир Каролев, който бил на мнение, че в световен мащаб основно правото спомага за развитието на бизнес климата и икономиката.
Лукарски не очаква драстични санкции от ЕК по настоящата ОП "Конкурентоспособност".
В Министерството на икономиката вчера пристигна положително становище от дирекция "Конкуренция" на ЕК, с което се потвърждава пренотификацията на договора за предоставяне на безвъзмездна помощ за "София Тех Парк". С това на практика се отблокира финансиране в размер на 83 млн. лв. за реализирането на проекта, заяви министър Лукарски. Той припомни, че процедурата по пренотофикация продължи почти 2 години.
Министерството на икономиката се надява финалното отчитане на проекта до 2015 г. да бъде спазено като срок, за което имаме уверението от страна на "София Тех Парк", заяви Лукарски.
От своя страна изпълнителният директор на "София Тех Парк" Елица Панайотова съобщи, че паркът ще отвори врати през ноември 2015 г. Надявам се в началото на другата седмица да започнем аванса по договора, каза тя и увери, че нито едно от 5-те правителства, които се смениха, не е ощетило проекта.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ