28 Март 2024четвъртък19:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петър Кънев оглавява икономическата комисия

Спорове сред управляващите забавиха избора на членове на комисии в парламента

/ брой: 276

автор:Станка Динева

visibility 1576

След тайно гласуване в парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Петър Кънев бе избран да оглави икономическата комисия в парламента. Той спечели с 18 гласа пред втория кандидат проф. Румен Гечев, който получи подкрепата на 14 свои колеги.
Неразбории и спорове за разпределението на председателските и зам.-председателските места в управляващата коалиция станаха причина да бъдат гласувани ръководствата и членовете на 12 от 22-те парламентарни комисии. До това се стигна след забавяне в разговорите между ръководствата на парламентарните групи и разпределението на позициите на партиите. "По тази причина се наложи сега да излъчим представителите на нашата партия в комисиите. БСП е демократична партия и затова определянето на всички позиции става с тайно гласуване в парламентарната група. Това е нормална демократична процедура, нищо повече", заяви Мая Манолова след заседанието на ПГ. 
На гласуване в групата бе подложено и участието в комисията по външна политика. Кандидатите за нея са били четирима, след вота отпада Ангел Найденов. Утре БСП ще предложи за членове Янаки Стоилов, Кристиан Вигенин и Валери Жаблянов. Найденов е отказал да стане зам.-председател на комисията по отбрана, както му е било предложено, и остава неин редови член. 
С гласуване са избрани и тримата представители на БСП в енергийната комисия, съобщи Таско Ерменков. Кандидатите за участие в нея също са били четири. След вота отпада Васил Антонов. За членове днес ще бъдат предложени Драгомир Стойнев, Жельо Бойчев и Ерменков.
В бюджетната комисия левицата получава и зам.-председателско място. Кандидатите и за нея са четирима - Румен Гечев, Георги Търновалийски, Димитър Горов и Георги Кадиев. Заради пътуване на Гечев до Плевен гласуването бе отложено. 
Преди да започне поименното гласуване на председателите, зам.-председателите и членовете на 22-те комисии в парламента, беше взето решение повечето от тях да имат по 20 члена, като ГЕРБ предлага седем души, БСП и ДПС по трима, по двама са представителите от Реформаторския блок и Патриотичния фронт, по един имат БДЦ, "Атака" и АБВ. 16-членна на този етап е Комисията за борба с корупцията и парламентарна етика. Всяка партия излъчва по двама представители.
ГЕРБ поема председателството на 5 комисии, Реформаторският блок получава 3, БСП и останалите политически сили - по една.
Мая Манолова бе избрана за зам.-председател на правната комисия. Неин председател ще бъде Данаил Кирилов от ГЕРБ. Дора Янкова е член на регионалната комисия, Светла Бъчварова на аграрната, Георги Гьоков на социалната, д-р Емил Райнов на здравната.
Обясним интерес предизвика комисията за контрол над службите за сигурност и специалните разузнавателни средства. Неин председател стана Димитър Лазаров от ГЕРБ, заместник е съпартиецът му Пламен Нунев. Представителят на БСП в комисията е Димитър Дъбов. От ПФ бе предложен Валентин Касабов. Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов остава редови член на комисията.

Слави Бинев оглави културната комисия


За всеобща изненада комисията по култура бе поверена на бившия състезател по таекуондо, архонт и евродепутат от "Атака" Слави Бинев от Патриотичния фронт. Неофициално се твърди, че Бинев е бил компенсиран с шефското място в културата, тъй като не е получил желаното от него председателство на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Тази позиция бе поверена на Светлин Танчев от БДЦ. 

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ