25 Април 2024четвъртък17:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Парите се завръщат от изгнание

Руската Дума одобри законопроект за деофшоризация на бизнеса. Документът бе приет в най-строгия му вариант.

/ брой: 287

visibility 181

Апексей Лоссан

Новият закон трябва да влезе в сила още от 1 януари 2015 г. Според този документ руските акционери дължат данък върху неразпределената печалба от контролираните чуждестранни компании и най-напред от регистрираните фирми в офшорни зони или под чужда юрисдикция. „Главната цел на предприетите от правителството действия е намаляване на дела на сивата икономика на Русия и връщане на изнесения от страната капитал“ - казва Антон Сороко, анализатор на инвестиционния холдинг „ФИНАМ“. Според него след „избелване“ тези капитали могат да бъдат инвестирани в реални сектори, да послужат за разкриване на работни места и да изведат руската икономика на пътя на устойчивото икономическо развитие.
„Ефектът от приетия закон няма да е еднозначен. От една страна схемите за „оптимизация“ ще загубят част от своята привлекателност, а от друга – инвестиционният климат ще се влоши поради увеличаване на рисковете за развитие на бизнес в Русия. Във всеки случай очаквам, че след приемането му законът активно ще се доработва“ – убеден е Тимур Нигматуллин, анализатор на „Инвесткафе“. А Съюзът на индустриалците и предприемачите в Русия вече изпрати писмо с коментари до Съвета на Федерацията.
Като цяло, според Антон Сороко, основните последици от новия закон допълнително ще усложнят живота на тези, които предпочитат да държат активите си извън Русия. „Кампанията по деофшоризация на икономиката изглежда мащабна и по всяка вероятност няма да приключи, докато правителството не констатира реални промени в структурата на собствеността“ – смята той.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 364

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 294

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ