Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

На първа страница

Млад талант от България с престижна награда

22-годишният Вилислав Андреев спечели първо място в Международния музикален фестивал "Кристaл старс" в Румъния

17. Декември 2014 , брой: 292   1116   0
Снимка

Снимка Личен архив

Миглена Иванова

Вилислав Андреев е четвъртокурсник в НМА. Възпитаник е на известния търновски вокален педагог Венелина Пъневска. Мечтата на младия мъж е да навлезе професионално в света на музиката. Носител е на много награди от национални и международни конкурси за изпълнителско изкуство. Последното признание за неговия талант е Гран при от Кавказкия шампионат на изкуствата в Армения, където е избран и поканен да представи България като носител на Първа награда на Международния фестивал за песен на испански език "Abanico 2014".

Вилислав Андреев e младата надежда на България в поп музиката, признават специалисти в музикалното поприще. Наскоро двадесет и две годишният мъж спечели първо място в международния музикален фестивал за млади изпълнители "Кристaл старс", провел се в Двореца на културата в Яш, Румъния.
Четвъртокурсникът на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" се завърна с купа, грамота, парична премия и покана да представи България на международен фестивал за млади таланти в Неапол през следващата година.
Преди този невероятен успех българска група от певци замина за музикалното състезание в Румъния, водена от вокалния педагог, композитор и диригент Росица Йорданова, директор на Музикална агенция "Artvoices". За да спечели престижната награда и да стигне до финала, младият изпълнител е преминал през два предварителни кръга, с участието на десетки фаворити от различни музикални формати от Европа. Въпреки  конкуренцията българинът печели сърцата на публиката и журито с песента на Лара Фабиан "Адажио". Зад него остават десетки финалисти от различни държави на музикалния формат X Factor.
Вилислав Андреев не крие радостта си от престижното отличие и споделя, че неговото представяне е оценено от авторитетно международно жури в лицето на неговия председател Михай Александру. "В момента Александру е най-известният румънски композитор и рок китарист на група "Ирис", чиято песен влезе в голямата битка на "Евровизия", разказва Вилислав.
"Беше уникално преживяване, защото пях пред 5000 души", споделя младежът. За своето представяне получил поздравления от организаторите и оценяващите на фестивала. Всичко това било излъчено на живо по румънската и молдовската национални телевизии. Андреев признава таланта и на заелите второто и третото  място - млади изпълнители от Румъния и Молдова.
Не по-малко било вълнението по време на галаконцерта по награждаването, състоял се в Palace Mall.
Възпитаникът на Националната музикална академия смята, че аплодисментите на публиката са най-вярната оценка за един творец. Вилислав харесва трудни и емоционални изпълнения. Любими песни от репертоара му са "Карузо", "Адажио" и "Feeling good". Изключителен почитател е на певци като Графа, Орлин Горанов, Орлин Павлов и Васил Найденов. Определя гласа си като баритон с красив тембър. Увлича се по поп и R&B музиката. Казва, че в родния му град Велико Търново се раждат много български таланти. Формулата за успех на Вилислав е силната вяра, емоцията и трудът, които влага в музиката си. Вилислав обича да пътува и да се запознава с други култури, но е категоричен, че ще остане да живее и твори в родината си. За себе си твърди, че е упорит, но и артистично-суетен. Вдъхновява се от любовта и я предава на публиката чрез песните си. Негово мото е да не бърза заникъде по пътя към лаврите. Предпочита признанието да дойде по-късно, но да е трайно, отколкото мигновено и за кратко.
Андреев се радва на развитието на съвременната българска музика, която според него не изоставала от световните тенденции, дори бележела подем. Убеден е, че у нас има шанс за младите таланти, което допринася за обогатяването на българската музикална култура.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"