24 Април 2024сряда12:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разнобой по европейски

/ брой: 293

автор:Алберт Аврамов

visibility 1438

Палестинската групировка ХАМАС трябва да бъде махната от черния списък на ЕС за терористичните организации. Това реши вчера Общият съд на ЕС в Люксембург, основавайки се на факта, че решението от 2001 г. за включването на групировката в списъка се базира не на правни основания, а "фактически на косвени обвинения от пресата и интернет". В същото време Европарламентът подкрепи почти единодушно, но все пак "по принцип", признаването на палестинската държава, но не пропусна да обяви, че "продължава да счита ХАМАС за терористична организация".
Темата за създаване на Палестинска държава, за нейното съществуване и безусловно бъдеще виси в пространството, наречено международна общност, повече от половин век. В интерес на справедливостта е да припомним, че наред с образуването на държавата Израел Обществото на народите бе решило и създаването на Палестинска държава. През годините обаче разнопосочните геополитически мераци на великите сили докараха нещата дотам, че разделението на двата народа - еврейския и палестинския - в рамките на една сравнително малка в географски мащаб територия се оказа химера, която в сянката на Студената война не позволи реализирането на палестинската мечта.
Днес, когато геополитическата картина в Европа и в света коренно се промени, особено след "арабската пролет" и новите войни в Близкия изток, ЕС пак повдигна въпроса за Палестина. Дали от страх пред осезаемата ислямистка заплаха, или пък поради инерцията на отричания вече от всички либерализъм, можем само да гадаем. Това, което излиза на повърхността, говори най-вече за объркване на посоките, за които европейската общност твърди, че се води от един общ компас, стрелката на който се върти разнопосочно. Наблюдаваме и това, че разнобоят става хаос. Колкото до чисто правния казус с ХАМАС, дали пък няма да дочакаме и пълна амнистия на нацизма.

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 1

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 1

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 2

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ