28 Март 2024четвъртък20:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Картини за всеки дом

Галерия "Лоранъ" предлага достъпни творби на известни наши художници

/ брой: 295

автор:Надежда Ушева

visibility 6718

Голяма коледна разпродажба "Картини за всеки дом - цени от 99 до 999 лв." предлага столичната галерия "Лоранъ". Стените на арт салона буквално са тапицирани с над 100 оригинални творби на известни български художници. Идеята на експозицията е да задоволи всеки вкус, като представи богато разнообразие от рисунки, графики и живопис на достъпни цени. Сред най-атрактивните предложения са маслените творби на Кирил Матеев ("Пейзаж от Рила", 699 лв.), Йордан Попов ("Есен", 999 лв.), Зина Юрданова ("Къщи сред дръвчетата", 999 лв.), Иван Тричков ("Стара къща в Боженица", 999 лв.), Борис Данков ("Планинска река", 499 лв.), Васил Иванов ("Плаж", 999 лв.). Чудесен избор за подарък са изящните акварели на Дечко Узунов ("Голо тяло", 499 лв.; "Българка", 999 лв.; "Натюрморт", 999 лв.).
Още по-достъпни са цените на предлаганите литографии на популярни наши художници като Веселин Стайков, Наум Хаджимладенов, Стоимен Стоилов, Пенчо Балкански, Ванко Урумов, Димо Колибаров, Милко Божков - на цени от 199 до 499 лв. Ценителите на майсторската рисунка ще открият разнообразие от творби на Илия Бешков ("Пред огледалото", 599 лв., "В зоопарка", 599 лв.), Стоян Венев ("Дете", 299 лв., "Композиция в четири части", 999 лв.), Илия Петров ("Анна Петрова, съпругата на художника", 399 лв., "Рибари", 299 лв.), Иван Кирков ("Разходка в парка", 299 лв., "Асеновград", 299 лв.).
Някои от предложените картини не могат да бъдат намерени на такива цени дори в ателието на своя автор - така в рамките на 999 лв. може да бъде закупена оригинална творба на някой от известните съвременни художници като Светлин Русев ("Седнала жена", 299 лв.; "Глава", 499 лв.), Николай Янакиев ("Сън", 999 лв.; "Беловска църква", 799 лв.), Петър Пиронков ("Суета", 599 лв.; "Разговор", 399 лв.), Юри Буков ("Композиция", 999 лв.), Дора Бонева ("Алое", 899 лв.).
Освен произведения в разпродажба, през  декември галерия "Лоранъ" предлага на своите клиенти специална селекция от ценни творби на най-известните български художници, сред които Владимир Димитров-Майстора, Бенчо Обрешков, Златю Бояджиев, Йордан Кювлиев, Ярослав Вешин, Димитър Казаков-Нерон, Генко Генков.
Изложбата може да бъде посетена до 9 януари в галерия "Лоранъ", ул. "Оборище" 16.


Данаил Дечев, "Пейзаж"

Кирил Матеев, "Из Рила"

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ