Лов и риболов
Горска трапеза
/ брой: 295
Яребици по хасковски
Изчистените и опърлени яребици разрязваме на половини, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Панираме всяка половина, като я потапяме последователно в разбити яйца, в счукан сухар или брашно и накрая пак в яйца, пържим ги в повече и силно нагорещена мазнина. Поднасяме ги със салата от черевно зеле и кисели краставички.
Варен калкан с масло
Нарязваме на порции 1 кг калкан и го измиваме добре. Възваряваме вода с 2 моркова, 2 картофа и няколко зърна черен пипер. Пускаме рибата във врящ бульон и я варим около 20 минути. Нареждаме сварената риба в чиния, наоколо украсяваме с варени картофи и моркови, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поливаме с половин чаша сгорещено масло.