Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

14 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Петолиния

Коледни музикални импресии с Хора на софийските момчета

Дума

20. Декември 2014 , брой: 295   417   0Традиционният Коледен концерт на Хора на софийските момчета с диригентка проф. д-р Адриана Благоева ще се състои за 26-и път на 25 декември от 18 ч. в зала 6 на Националния дворец на културата. Концертът под наслов "Коледни музикални импресии" е включен в Новогодишния музикален фестивал в НДК. Специални гости на концерта са духов брас квинтет и духов квинтет "Солистите на БНР". Клавирният съпровод е на Зорница Гетова.
В програмата Софийските момчета представят богата палитра от коледни музикални настроения, която включва както познати, така и съвсем непознати за българската публика коледни песни от различни европейски страни. Аранжиментите са дело на Атанас Атанасов, Гордън Лангфорд, Ернст-Тило Калке. Освен на български, хорът ще пее на още седем езика.


Специално място в програмата е отредено на българската музика и на родната коледна традиция. Хорът на софийските момчета първи в България започна да представя наши коледарски песни в традиционните си коледни концерти.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"