29 Март 2024петък15:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Михаил Миков:

Ще отстояваме ценностите на социализма и социалдемокрацията

Убеден съм, че партията ни е на прав път, заяви лидерът на левицата

/ брой: 299

автор:Дума

visibility 31862

БСП изпраща трудна година, решена повече от всякога да посрещне една нова година, в която ще продължи да отстоява достойно ценностите на социализма и социалдемокрацията, да консолидира редиците си и да се модернизира. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в обръщение от личния си сайт към членовете и симпатизантите на социалистическата партия преди новогодишната нощ (www.mmikov.com.).
"Остават броени дни до края на 2014 г. И ако краят на всяка година е период, в който всички традиционно се замисляме за изминалите дни, то по всичко личи, че днес ние, членовете и симпатизантите на БСП, имаме още повече основания да сторим това. Събитията от последните месеци ни карат да се замислим за много неща, но и ни мотивират да почерпим сили от тази равносметка", пише в обръщението си Миков.
Според лидера на партията 2014-а е годината, в която БСП е имала най-лошите си изборни резултати от началото на прехода. "Лоши бяха резултатите ни както на изборите за Европейски парламент, така и на изборите за национален парламент. Много са причините за това, но е ясно, че те не са само външни. Не са свързани само с коалиционни партньорства, нито пък само с крайно деструктивното и антидържавническо поведение на президента, на ГЕРБ и на Реформаторския блок", направи равносметка Миков. По думите му причина за слабите резултати е и организационното състояние на партията, и слабата координация между отделни структури, недостатъчно последователната политика на БСП по някои въпроси, но и липсата на самочувствие и воля за победа у мнозина членове на социалистическата партия. "Зависи само от нас да решим правилно вътрешните си проблеми, за да можем да се справим достатъчно ефективно с външните, както много пъти досега сме го правили. Днес съм убеден, че партията ни е на прав път и резултатите от това ще се реализират скоро", категоричен е Миков.
Лидерът на БСП припомни също, че именно тази година дискусията по някои вътрешнопартийни проблеми започнала да се изнася извън форумите на партията по начин, при който правото на лично мнение и желанието за изява се превърнали в самоцел, без да се държи сметка за интереса на партията. "През изминалата година не един и два пъти ставахме свидетели на това как наши другари взаимно се нападаха и разменяха остри реплики чрез медиите. И това не допринесе особено много за укрепването на партията и влиянието й. Сигурен съм и виждам, че силата на партията да се справи със собствените си проблеми е по-голяма от индивидуалната гласовитост на този или онзи", констатира Миков.
Той отчете, че за няколкото месеца живот на 43-то Народно събрание парламентарната група на БСП е отстоявала ангажиментите към всички, които са дали доверието си по време на изборите. "Ние няма да спрем да настояваме за въвеждането на прогресивното подоходно облагане за физическите лица, за реализиране на стратегическите за България енергийни проекти; да се борим за интереса на трудовите хора, да защитаваме българския производител от едрия капитал и монополи, да твърдим, че членството в Европейския съюз и НАТО не значат само задължения, а и дават права, от които България може да се възползва; да се борим за по-добър живот в справедлива държава", увери съпартийците и симпатизантите на БСП лидерът на партията. Миков пое ангажимент  политическата сила категорично да отстоява позицията, че държавата е длъжна да осигури общодостъпно и качествено средно образование. "Това е единственият път, по който една социалистическа партия може да претендира, че представлява интересите на по-голямата част от народа ни. Знам, че този път е верният", пише още в обръщението си Миков.
Лидерът на БСП припомни, че 2014-а е годината, в която "хора, биографично свързани с нашата партия", дадоха живот на нов политически субект - АБВ. "Този субект претендираше да е ляв и да е алтернатива на БСП. Съвсем очаквано обаче се оказа, че основна цел на АБВ е консумацията на власт на всяка цена, без оглед на ценности и идеология, дори без оглед на интересите на всички онези, чиито интереси БСП последователно отстоява", направи равносметка лидерът на социалистите. По думите му с поведението си АБВ може и да е навредила на БСП, но в крайна сметка затвърждава позицията на социалистическата партия като истинската лява политическа сила у нас. "Днес аз знам, че занапред все повече хора ще припознават в наше лице партията, за която ценности като солидарност, справедливост, имат значение, а борбата за достоен живот е кауза, която никога няма да предадем", увери Миков.
"Да, 2014 г. беше трудна за БСП. Имали сме и други трудни моменти в близо 124-годишната ни история. Затова знам, че ние пак ще имаме силата да извлечем поуки и да превърнем събитията от тази година във фактори, които мотивират членовете ни и ни дават силата да намерим и реализираме правилните решения. Знам, че нашата партия завършва тази трудна година, решена повече от всякога да посрещне една нова година, в която ще продължим да отстояваме достойно ценностите на социализма и социалдемокрацията, в която ще продължим да консолидираме редиците си и модернизираме партията си, в която усещането за общност в партията окончателно ще надделее над индивидуалните интереси", пише в обръщението си към левицата и нейните симпатизанти лидерът на БСП.
Миков изразява и увереността, че партията, която ръководи, ще излезе от изпитанията по-силна. "Всичко това ще ни направи по-силни, по-уверени и още по-горди от това, че сме социалисти! Знам, че вие имате волята и желанието за това! Знам, че ние заедно заслужаваме по-добри времена и че следващата година ще посрещнем Коледа с повече успехи! И това мое усещане не е само надежда, а е увереност", категоричен е социалистът.
В края на своето празнично обръщение Миков заявява: "Пожелавам на вас и на вашите семейства много здраве, много щастие и дръзновение през 2015 г.! Пожелавам ви да не губите вяра във всичко, което правите в борбата ни за повече справедливост и солидарност! Като ви честитя Коледа, желая още весели празници и успешна Нова година!"

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ