25 Април 2024четвъртък12:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нещо "скърца" в ЕС

/ брой: 3

автор:Галина Младенова

visibility 158

Исландия отмени насрочения референдум за членство в ЕС и по този начин окончателно оттегли кандидатурата си за членство в съюза. Против членството на страната в ЕС са двете партии, влизащи в управляващата коалиция - центристката Прогресивна партия и дясната Партия на независимостта. Решението не е изненада, особено като се има предвид, че властта в Исландия е в ръцете на т.нар. евроскептици. Правителството в Рейкявик реши, че на исландците няма да им бъде комфортно в европейския общ дом. Исландия започна преговори с ЕС веднага след тежката финансова криза през 2008-а. През изминалите години обаче желанието на жителите на островната държава да станат част от обединена Европа силно намаля. И в това няма нищо чудно - ЕС продължава да усеща задушаващата хватка на кризата, докато в Исландия нещата видимо тръгнаха към по-добро. Истинското камъче, което обърна колата, обаче се оказа риболовът и по-точно политиката на ЕС в тази сфера, която предвижда квоти за улов на риба и опазване на рибното богатство край бреговете на континента. Исландците дори се оплакаха, че Брюксел се опитал да оказва натиск за намаляване на квотите за улов на скумрия. Те определиха тези опити като "удар под пояса". Всичко това, разбира се, по никакъв начин не устройва Рейкявик, особено като се има предвид, че близо 90% от икономиката на островната държава е свързана с риболова.
Всъщност исландците няма да усетят особената липса на флага си в Брюксел. Исландия и сега е част от Европейската икономическа зона, Европейската асоциация за свободна търговия и е част от Шенгенската зона (за което ние все още само мечтаем). Отказът на Рейкявик от преговори обаче показва, че нещо в Евросъюза "скърца", особено на фона на засилващия се евроскептицизъм в самата общност - за излизане от ЕС все по-силно се говори във Великобритания, а и Турция също май вече не се натиска да става член.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ