27 Април 2024събота06:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Отвсякъде по нещо

Ще спасят ли милиардерите света

Тримата най-богати на света - Карлос Слим, Бил Гейтс и Уорън Бъфет - се опитват да наложат благородната идея всички милионери и милиардери да дарят поне половината от огромните си състояния за благотворителни цели

/ брой: 18

автор:Дума

visibility 16

Американският милиардер Уорън Бъфет (85) e  наричан Най-великият инвеститор в историята на модерните финансови пазари. И още - Оракулът от Омаха, заради способността си да избира най-добрите акции. Той е последовател на инвестиционната философия, че собствеността върху акции от определена компания е равна на собственост върху част от нейния бизнес. Към месец декември 2014 г. притежава състояние от 74 милиарда долара. Няколко пъти е определян от списание "Форбс" за най-богатия човек на света.

Уорън Бъфет

Карлос Слим (75) е мексиканец от ливански произход. Известен е като Царя на комуникациите и има огромно влияние не само върху телекомуникационния пазар на Мексико, но и на цяла Латинска Америка.
Много любопитни са неговите радикални възгледи за работния живот на хората. Той проповядва идеята в бъдеще да няма пенсиониране на 50 и на 60 години, както сега, а всички да се пенсионират не по-рано от 70, а най-добре на 75 години. При това да се работи не по 8, а по 11 часа дневно. Но забележете: само три дни в седмицата! Останалите четири да бъдат за възстановяване, за всякакви приятни занимания и за забавления.
Няколко пъти е обявяван за най-богатия човек на света. Според специализирани във финансовите дела журналисти състоянието му е достигнало фантастичните 89 милиарда долара, според списание "Форбс" - 74.
Едва 19-годишен Бил Гейтс основава заедно с Пол Алън компанията "Майкрософт" през 1975 г. Той в буквалния смисъл на думата й посвещава живота си и много пъти дори нощува в работния си кабинет. Изключителен програмист и бизнесмен, Гейтс успява заедно с Пол да я превърне в гигант, който диктува модата на световния пазар за компютри и компютърни програми.

През 2008 г. се отказва от ръководния пост и насочва цялото си внимание към благотворителност. Създава фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" (Мелинда е негова съпруга, избрана чрез конкурс, на който трябва да се реши много сложна математическа задача и тя се справя отлично). Няколко пъти е обявяван за най-богат човек на света с 1,1 милиарда акции от "Майкрософт" и състояние от 61 милиарда долара.
Негова е идеята всички богаташи по света да дарят цялото или поне половината си състояние за благотворителност. Той успява да запали Карлос Слим и Уорън Бъфет и те изцяло се доверяват на Бил Гейтс и неговата фондация, като постоянно привеждат в нея огромни суми за благотворителност.
Милиардерите на света са 1224. Тримата най-богати - Слим, Бъфет и Гейтс - вече са направили няколко пътешествия в различни страни, за да привлекат към своята кауза много последователи. Имат определен успех и се надяват да го разширят. Към фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" се стичат средства от различни краища на света. Те се изразходват за проекти, свързани с образованието, здравеопазването, борбата с бедността.
Последната гигантска вноска - 2,1 млрд. долара - е от Уорън Бъфет, който при това обявява, че е решил да подари цялото си богатство за благотворителни цели.
Тримата инициатори на благородната идея направиха и две обиколки из Азия, където също успяха да приобщят много свръхбогати хора към кръга от филантропи. Заинтригувани експерти изчисляват, че по този начин може да бъдат събрани между 2500 и 3500 милиарда долара - чудовищна сума, за която не биха могли да мечтаят дори хора с необуздана фантазия. Съществува надежда милиардерите, ако застанат всички без колебание зад човеколюбивата идея на Тримата големи, да спасят и да преобразят света.


По една ябълка на ден, за да стане чудо

Рядко учените са били така единодушни в свои наблюдения. Но в случая всички са на един акъл: ако хората изяждат по една ябълка на ден, те ще предотвратят много болести и в известен смисъл ще открият хапчето, което носи здраве. Това хапче е един привидно много обикновен плод - ябълката!
Вече е потвърдено без съмнение, че успее ли човек да приема всеки ден дори само една ябълка, той все едно взема хапче-чудо, което го предпазва от инфаркт, от инсулт, прочиства организма му от отрови, регулира отделителната система, опъва кожата, подмладява, разкрасява, укрепва имунните сили.
Най-нови изследвания на британски учени сочат, че това е направо задължително за хора над 50 години. Следват ли те тази препоръка, биха били избегнати хиляди смъртни случаи най-вече от инфаркт и от инсулт.


Какъв Марс, каква Луна, когато Земята още е непозната

И сред любителите, и сред специалистите има хора, които казват: "Какви експедиции на Марс, какви експедиции на Луната, които ще струват десетки и стотици милиарди долари, когато на нашата прастара Земя има безброй неразкрити тайни!?"
Те в значителна степен са прави. Потвърждава го дори едно на пръв поглед немного значимо откритие, направено от индонезийски учени - непознат вид ходеща акула.
Тя има дължина не повече от 67 см, живее на океанското дъно и се движи, като се подпира на перките си и извива тялото си, подобно на змия.
Непознатата досега акула не е опасна за хората. Тя по-скоро предизвиква хората и по-точно учените, защото ги кара да се замислят дали точно тя, но и други като нея, не е звено от еволюцията на животните, при която са се появили първите ходещи животни на сушата.


Щом възрастта не е порок

Открай време е известно, че една от най-старите човешки мечти е мечтата хората да летят. Тя не угасва и дори се засилва с годините. Точно затова 100-годишният американец Вернън Мейнард пожелал за подарък да получи по случай стотния си рожден ден скок с парашут!
Той си извадил преди това медицинско, че е в добра форма и няма пречки да полети, взел за кураж и двама свои праплеменници и с помощта на двама инструктори странната компания... полетяла.
Скокът бил извършен от 3900 м височина, всичко минало благополучно и пенсионираният дилър на автомобили изпитал огромно удоволствие от осъществения блян на живота си - да полети като птица...


Мустаци - за авторитет, власт, мъжественост

 В ерата на пластичната хирургия присаждането на мустаци съвсем не е трудна работа. Подобни операции вече се превръщат в мода сред мъжете от Близкия изток и то предимно сред младите мъже. Така те искат да изглеждат по-възрастни, по-внушителни и не се скъпят да платят за операция за присаждане на мустаци.
Самата операция не изисква кой знае какъв хирургичен талант. Просто следва да се намери място по тялото, където космите имат голяма гъстота и оттам да се вземат косми, които да се присадят над горната устна. Такава операция си правят политици, артисти, общественици. Нужни са 6 месеца за постигане на пълния ефект.
В Арабския свят мустаците символизират авторитет, власт, достойнство, благородство, улегналост, благосъстояние, мъжественост, професионализъм, мъдрост, опит. Всички тези качества имат голямо значение в Близкия изток и не само там. Сега вече се отваря възможност много млади араби да решат въпроса... с една операция!
Новата мода е само на няколко години, но бизнесът на пластичните хирурзи определено процъфтява - пред техните кабинети се редят на опашка мъже от Ирак, Иран, Ливан, Турция, Обединените арабски емирства...     

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ