29 Март 2024петък09:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Срам за Сопот, срам за Вазов

/ брой: 24

автор:Борис Данков

visibility 8034

Инициативен комитет от близо 500 жители на Сопот бил посетил министъра на културата Вежди Рашидов и го поканил да стане патрон на тържествата, посветени на 165-годишнината от рождението на патриарха на българската литература. Поканата била отправена лично от кмета на града Веселин Личев и директора на къщата-музей "Иван Вазов" - Стефан Филчев. По време на честването Рашидов  щял да открие в МК изложба "Обичаният Вазов" и да връчи по време на тържествата в Сопот националната литературна Вазова награда - ни известява пресцентърът на Министерството на културата.
Иначе казано, градоначалникът на Сопот е отишъл на крака при Вежди Рашидов, сторил му е полагащия се метан и го е кандардисал да стане патрон на Вазовите тържества, от което се разбира, че Рашидов е приел поканата със задоволство - т.е. с голям ищах и съответното "Беркет версим".
Но не за това става дума, нито пък за сервилността на тъй наречения Инициативен комитет от "близо 500 жители на Сопот" (съставен предимно от активисти на НДСВ и ДПС!), а за туй кого всъщност са избрали за... патрон на Вазовите тържества сопотските нотабили:
Първо на първо - личният приятел на премиера Борисов, който му подари втори мандат на културен министър (този път без пистолет "Браунинг"), за да не се гръмне заради фалита на КТБ.
Второ - министърът, който често се обръща към журналистите с израза "вие българите".
Трето - съдружникът в реставрацията на хамама на Сюлейман Великолепни в "Аква калиде" край Бургас.
Четвърто - инициаторът за заснимане на турско-българския ТВ-сериал "Ездачи", който трябваше да героизира идването на османлиите на Балканите.
Пето - посредникът между българските издатели и турския проект ТЕДА, осигурил издаването у нас на стотици сладникави "бестселъри" и нито едно българско заглавие в Турция. 
Шесто - тайният модератор на турските сапунки в България, който сега ни урежда заснимането и на подобни индийски "бози".
Ето кого са избрали за патрон на Вазовия юбилей сопотските първенци. По всяка вероятност те са ударили това унизително темане на министър Вежди Рашидов, за да получат някой и друг грош за общинската хазна. И срамно, и недостойно!

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ