17 Април 2024сряда01:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Михаил Миков:

България се нуждае от лява политика

/ брой: 25

автор:Дума

visibility 19

На най-бедната държава в ЕС е нужна лява политика и легитимно ляво представителство, което може да дойде от БСП. Това заяви лидерът на социалистите Михаил Миков на двудневен семинар под наслов "Предизвикателствата пред лявото и България през 2015", организиран съвместно с ПЕС в Пловдив.
"Основните организации трябва да излязат от апартаментите и опушените партийни клубове", призова лидерът на социалистите. Според него ръководството на партията ще дава зелена светлина за възможните коалиции по места, защото "БСП не е федеративна, а национална партия" и "не е съюз от социалдемократически кръжоци". По думите на Миков въпреки търсенето на широка подкрепа на местния вот есента трябва да се вкара идейният елемент.
"БСП е моята партия, затова ще положа максимални усилия подкрепата на политическите сили от ПЕС за БСП да бъде видима и ефективна. БСП не е в международна изолация. Европейската левица наблюдава и се вълнува от процесите в партията и тя ще получи силна европейска подкрепа", заяви Сергей Станишев на семинара. Според него БСП ще има бъдеще, ако успее да представи на хората разбираемо и убедително левия разказ за това каква България иска и ако го отстоява последователно.
"Време е БСП да заеме мястото си на водещата алтернатива на сегашното статукво", допълни Станишев. Според него социалистическата партия трябва да спре деградацията на образователната система, да възвърне уважението към учителите и приоритетно да полага грижи за обществените болници. "Трябва да ни припознават като партия, която дава перспектива и на работещите хора, и на дребните и средни предприемачи, на заетите в селското стопанство, младите, учещите", обобщи Станишев.
 Конгресът на БСП е взел решение и българската левица твърдо стои зад кандидатурата на Сергей Станишев за втори председателски мандат на ПЕС, припомни Миков в отговор на журналистически въпрос.


Отношенията с ГЕРБ, ДПС и РБ


"БСП доказа, че може да устои на дългогодишните политически репресии от представители на десницата, защото е идейна партия. Освен това ние сме и демократични - и това е особено видно в сравнението с ГЕРБ. Тази теза защити Миков в Пловдив. "ГЕРБ е като НДСВ и ОДС - партии с харизматични лидери, които събират обществена енергия, получават власт, набират клиентела и после се оттичат, обобщи той.
Сергей Станишев сравни ГЕРБ с българската "Сириза". Според него при тях има харизматичен лидер и популистко говорене за алтернатива на статуквото. Но днес ГЕРБ е статуквото, добави той.
Миков припомни, че партньорството с ДПС показало несъвместимостта между либералните и социалистическите ценности и накарало БСП да отстъпи от принципни позиции, което е довело до отлив на доверие от обществото. Отношенията с Реформаторския блок са скучни, допълни анализа лидерът на социалистите.

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ