30 Април 2024вторник05:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

И село Лозен скочи срещу ЧЕЗ

Токът спирал по 20 пъти на ден, жителите са завели дело срещу ЕРП-то

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 33

Със скандирания "Искаме си тока" и "Мафия" около 400 жители на село Лозен протестираха вчера срещу електроразпределителното дружество ЧЕЗ и блокираха Южната дъга на София. Хората негодуваха срещу честите прекъсвания на тока, заради които са изгорели и много от електроуредите им. Заради същите проблеми в събота срещу дружеството протестираха и жителите на Горубляне.
Вчера множеството носеше плакати "ЧЕЗ, платете ни електроуредите", "ИзЧЕЗвайте!", "ЧЕЗ, вършете си работата или си ходете вкъщи".
Има дни, в които токът се спира по 20 пъти на ден, заяви Веселин Веселинов, един от организаторите на протеста. Той каза, че жители на селото вече са завели дело срещу дружеството, което от една страна отрича за съществуването на проблем, а от друга - уверява, че в рамките на 3 месеца той ще бъде решен. Даваме на ЧЕЗ срок до 1 юни да отстрани нередностите, после преминаваме към радикални действия, зарече се Веселинов.

Време е ЧЕЗ да си отидат, ние сме сериозни данъкоплатци, а те нито носят отговорност, нито правят инвестиции, категорична бе Иванка Панагонова, цитирана от БГНЕС. Тя подчерта, че от дружеството всеки момент трябва да знаят дали има авария или не, но това съвсем не е така. Когато позвъня на телефона за обслужване на клиенти, първо ме питат дали съм си платила сметката, след това искат да се представя, а отговорността от другата страна липсва, оплака се тя.
Друг жител на село Лозен - Лиляна Василева, обвини ЧЕЗ в кражба на електроенергия, тъй като в сметката й е начислен ток за 1300 лева. Василева се оплака, че в дома й вече са повредени и няколко електроуреда.
"Протестираме заради спирането на тока. Това се случва постоянно, откакто тези чешки мошеници са тук", заяви Тодор Георгиев и допълни, че в Лозен се намират много производствени цехове и постоянното спиране не електроенергията вреди и на местната икономика.
Протестиращите се опитаха да блокират и магистрала "Тракия", но дежурните полицаи не ги допуснаха до пътя. 
Междувременно от ЧЕЗ съобщиха, че подобрява електрозахранването в Лозен с нова кабелна връзка. На 6 февруари представители на оперативното ръководство на "ЧЕЗ Разпределение България" са посетили с. Лозен и са се срещнали с кмета на община Панчарево – Димитър Сичанов, с главния инженер на район Панчарево – Николай Цеков, с кмета на Лозен – Васил Станчев, както и с жители на селото.
ЧЕЗ очаква разрешение за строеж и е в готовност веднага след неговото получаване да стартира изграждането на обекта. Компанията се ангажира в срок от три месеца проектът да бъде приключен, с което качеството на доставяната в Лозен електроенергия ще се завиши и ще се минимизира рискът от смущения в електрозахранването. Досега съществуващата схема на захранване на селото ще се поддържа в изправност и ще осигурява алтернативен вариант за електроподаване при евентуални аварийни прекъсвания, се казва в съобщението на ЧЕЗ.

БСП успя да запази работните места в мините

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 81

"Боташ" не иска прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 81

Новите двуетажни влакове пристигат през 2026 г.

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 81

Fitch очаква политическата криза пак да отложи еврото

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 81

Хиляди испанци подкрепиха Санчес

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 81

Нелегални мигранти с менте лични карти

автор:Дума

visibility 407

/ брой: 81

САЩ и Китай трябва да са партньори

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 81

Накратко

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 81

Загинал на работа

автор:Аида Паникян

visibility 395

/ брой: 81

Маските паднаха

visibility 414

/ брой: 81

Украйна – камикадзе на САЩ

автор:Юри Михалков

visibility 426

/ брой: 81

БСП е алтернатива за развитието на България

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 81

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ