19 Април 2024петък13:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На фокус

Пълен напред към опашката

Кой не люби НАТО, е предател...

/ брой: 36

автор:Константин Иванов

visibility 208

България се срина на 106-о място в класацията на "Репортери без граница" за свобода на словото, съобщават световните агенции. Преди нас са страни като Непал, Бутан, Уганда... През 2003 г. сме били 35-и, 2011-а - 80-и, миналата година - стотни, така че, ако инерцията продължи, може да се окажем в последната десетица между 170-и и 180-и. Шансовете не са малки, като се има предвид как тези дни министри и партии размахаха секирата срещу инакомислещите. Особено по проблемите на украинската криза и плановете на управляващите за разполагане на команден център на НАТО у нас, вкарването на тежка бронирана техника и "минимално военно оборудване", каквото и да означава това. Военният и външният министър се надпреварват да громят пъклените замисли, по-специално на БСП и някои медии да предателстват, обслужвайки чужди интереси. Земеделецът военен министър Николай Ненчев издигна конспиративната хипотеза за съществуването на "пропагандно-информационен център, който иска да създаде паника". В телевизионно предаване той смъмри водещите, че допринасят за "създаването на истерия, която може да дестабилизира обстановката". Приглася му външният Даниел Митов, който вече съзря дори престъпен характер "на истерията около това каква е позицията на България дали да влизаме във война с някого или не" и авторитетно се разпореди това вредителство да престане. Като истински политически еколози ГЕРБ излязоха с тревожна декларация, че "последната седмица инфопространството е замърсено от провокативна пропагандна информация".
Най-интелектуалната съставка на управляващата коалиция - РъБъ, сложи точката над и-то като високопарно се разтревожи "от нарастващата дейност на дестабилизиращи фактори, които разпалват страхове и омраза, за да обслужват чужди интереси, създава се риск за националната сигурност". Ами да създаваш риск за националната сигурност е пряко обвинение в държавна измяна и долно предателство, което вече направо плаче за съд. Навремето скандирането им беше "Кой не скача, е червен", сега може да бъде "Кой не люби НАТО, е предател". Лично аз чакам призовката, за да отговарям за предателската статия, озаглавена грубо провокативно "Привилегията да сме мишена". Пука им на Ненчев, Митов, ГЕРБ и РБ, че може догодина да правим компания на Северна Корея и Еритрея някъде между 177-мо и 180-то място в класацията на "Репортери без граница". Важно е да се споделят европейските и натовските ценности, така както те ги разбират.
Само че споменатите корифеи на тези "ценности" у нас отново не са в час, най-вече що се отнася до отговорностите за кризата в Украйна и квалификациите по адрес както  на пряко ангажираните във въоръжените действия, така и на Русия. В предаване на Евронюз тези дни беше изтъкнато, че западноевропейските политически кръгове и най-авторитетни медии избягват всякакво вменяване на вина на Москва за кръвопролитията в Украйна и това за разлика от продължаващите обвинения, идващи от официален Вашингтон. (Въздържаме се да припомняме идентичните позиции на българския президент, за да не даваме други поводи за обвинения в подривна дейност срещу националната сигурност). В същото предаване Евронюз анализира дори промените в речника на водещи западни медии. Те са престанали да наричат "сепаратисти" бойците от Луганск и Донецк, а въвеждат термина, с който самите те наричат себе си - "опълченци".
Повече гъвкавост, по-бърза ориентация, господа български политици!
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ