29 Март 2024петък08:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЧУЖДИТЕ МЕДИИ ЗА РУСИЯ

/ брой: 40

visibility 23

Златото е по-сигурно
„Die Welt“, Германия


Този, който иска да разбере как действат руснаците по време на криза, трябва само да види данните относно закупуването на злато: запасите са му се увеличили с още 19 тона и достигнаха 1206 тона. Това са 13% от държавния златно-валутен резерв на Русия, който се оценява на 378 милиарда долара. Москва се стреми да бъде независима от Запада. За разлика от долара, златото няма държавна принадлежност.


Модернизацията продължава
„Русская служба RFI“, Франция

Независимо от икономическите трудности, свързани със санкциите, падането на курса на рублата и на цените на петрола, руското правителство продължава да прилага програмата по модернизация на руската армия. За модернизацията са предвидени 300 милиарда долара; програмата трябва да завърши в 2020 година. През тази година на въоръжение в армията ще постъпят 50 нови междуконтинентални ракети – за това съобщи генерал Герасимов по време на съвещание, проведено в Москва.

Пътищата ни с американците се разделят
„The Boston Globe“, САЩ

Руснаците заявиха на американците, че занапред отказват помощта на САЩ за защита на техните запаси от оръжеен уран и плутоний от кражба и продажба на черния пазар. С това заявление фактически бе сложен край на сътрудничеството между бившите противници в студената война по едно от най-успешните направления. Освен това руснаците заявиха на американците, че, считано от 1 януари, се преустановява съвместната работа в 18 граждански обекта, където се съхраняват материали за ядрено оръжие.

Да си спомним за альоша
„Gazeta Wyborcza“, Полша

Поляците нямат особени причини да изпитват нежни чувства към тези, които заедно с освобождението от хитлеристката окупация им донесоха и комунистическата неволя. Но това не означава, че ние трябва да забравим за съдбата на „Альоша“, „обикновения младеж, незнайния войн, който пренесе на раменете си бремето на войната“. Това би било страшна несправедливост. За хората на завладените от Хитлер територии съветските танкове са били символ на освобождението.


Геометрията на малевич
„Венхуейбао“, Хонконг


Любопитното е, че дори след като започва да се интересува от квадрати, Малевич не се успокоява. След две години той започва да рисува триъгълници, овали и спирални обекти – неща, които не са толкова равни, колкото квадратите. Ученият Джон Милнер е на мнение, че това увеличава сценичността на картините и дава на художника пространство. Няколко години след това Малевич не се докосвал до геометрични фигури и отново върнал темите за хората и пейзажите.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ