29 Март 2024петък07:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Списъците на Борисов

/ брой: 42

автор:Станка Динева

visibility 2086

Купища списъци за назначения на коалиционни партньори във всички нива на властта задръствали бюрото на министър-председателят Бойко Борисов. Оплака се самият той: "Омръзна ми малки партии да носят списъци за назначения".
Редно е Борисов да не роптае, защото той си избра коалиционните партньори. Кога друг път Патриотичният фронт ще може да се уреди на видно място на чиновническата сергия. И това ще продължи до заветното "да" на 16-милиардния дълг. Нали заради него Валери Симеонов стана председател на временната комисия за контрол над енергетиката. Малко по-рано Красимир Каракачанов от ВМРО пък седна в зам.-председателското кресло до Цецка Цачева.
В Реформаторския блок работата е друга - трябва да бъдат удовлетворени властовите амбиции на 5 партии. Щения много, постове малко. Затова вече се ритали не само между политическите сили, но и вътре в тях. Дори имало членове на партия, които предлагали да бъде уволнено другарчето.
С голяма доза сигурност можем да допуснем, че до сряда, когато трябва да мине ратификацията на 16-те милиарда лева, разместване няма да има. Няма да стане и през следващите 3-4 месеца, защото толкова трябват за емитирането на нов дълг. След това може да станем свидетели на свободния полет на някои реформаторски тела.
АБВ също си откъсна парче от баничката на ГЕРБ. Не само защото Ивайло Калфин стана вице и социален министър - той, тъй да се каже, предаде европейски вид на личния състав на кабинета. Понеже за пустата енергийна комисия Кирил Цочев от АБВ и Валери Симеонов от ПФ се явили неотстъпчиви кандидати, Цочев светкавично зае престижното зам.-председател на парламента на мястото на Росица Янакиева, светла и памет.
Който плаща музиката, той я и поръчва, класи кръчмарска мъдрост. В описаната компания плащачът е един. Другите могат да продължат да правят списъци.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ