25 Април 2024четвъртък09:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Никакви тайни  Правилото е просто: всичко е наред, когато се пие с мярка и... с мезе!

Как е правилно да се пие водка

/ брой: 46

visibility 4966

Мария Григорян

Чужденците смятат руснаците за любители на твърдия алкохол и често си задават въпроса: „Защо руснаците така обичат водката?“. Но според мен много по-актуално звучи един друг въпрос: „Как да се пие водка заедно с руснаците?“.
Мнозина си обясняват необикновената способност на руснаците да изпиват голямо количество водка с някаква особена структура на руския организъм. Но самите руснаци казват, че тази способност няма никакво отношение към биологията, а по-скоро е свързана с руските традиции.
Руският бизнесмен Артьом Минаев често кани чужденци на делови срещи в московските ресторанти и е на мнение, че чужденците не умеят да пият водка.
– Най-големият проблем на европейците, китайците и американците е, че пият без да замезват. И вече след втората или третата чашка става невъзможно с тях да се говори за работа! Руснаците обичат водката, защото тя действително загрява, а и прекрасно се съчетава с руската кухня, - споделя Артьом. Когато пиеш водка, трябва задължително да замезваш с мазни продукти, ако щеш със сметана! Трябва да се ядат варени или пържени картофи, хляб, салам, сирена, тлъста риба! Има много мезета, които не са скъпи, но те предпазват да не се напиеш.
Има и други тайни
Много от руснаците, преди да празнуват Нова година, изпиват едно сурово яйце. Казват, че това е най-добрият начин да издържиш целия празник и да станеш от масата трезвен. Но лекарите категорично са против този метод, защото суровите яйца са най-големият разпространител на салмонела. Ако не сте убедени в качеството на яйцата, може просто да изпиете една супена лъжица олио.
Мексиканецът Сантяго Фонсека разказва: „Това беше моето първо посещение в Москва, и аз старателно се подготвях за посрещането на Нова година с приятелите на моето момиче. Бях чел, че мазното забавя абсорбирането на алкохола, затова изпих няколко лъжици олио и изядох два картофа. Трудно е да се повярва, но аз останах трезвен, макар че изпих цяла бутилка водка!“. Независимо от това, че мазнините помагат да не се напиеш, много важно е да не се преяжда и да не се яде много тестено и сладко, защото това силно натоварва черния дроб, и той няма да може да разгради алкохола.
Сибирячката Анастасия Кнежевич продава в своя магазин много видове водка и на нея постоянно ? се налага да обяснява на чужденците как се пие водка в Сибир.
– Аз смятам, че проблемът на чужденците е, че те правят коктейли, а и самата водка я пият на малки глътки. Аз постоянно обяснявам, че трябва да се пие „на екс“ и да се издиша не през устата, а през носа. Именно затова руснаците могат да изпият огромни количества водка и да останат живи, - смее се Анастасия.
Артьом Минаев счита, че на руски банкет чужденецът трябва да покаже, че е дружелюбен човек. За целта той трябва да изпие първите две-три чашки, след това може да пропусне няколко чашки и да събере нови сили, за да продължи банкета.
– Когато чужденецът е готов отново да изпие чашка водка, той трябва да вземе бутилката и да напълни чашите на всички присъстващи. Аз имах един случай, когато един японец цяла вечер наливаше водка само в своята чашка, - това беше толкова нетактично, че вече никой не искаше никъде да го кани. Между другото, той така и не успя да подпише важните договори с партньорите, заради които бе пристигнал в Москва, - разказва Артьом Минаев.
Ако всичките тези съвети, дадени от руснаци, не ви помогнаха, възползвайте се от още един съвет от „Руски дневник“, и изпийте на гладно на сутринта след тежка вечер чаша вода със сол или саламура от консервирани солени зеленчуци (солена туршия) – това е най-ефективната древна народна рецепта против махмурлук и главоболие.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 819

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 589

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 745

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 638

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 747

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ