19 Април 2024петък04:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Новини

/ брой: 46

visibility 2630

Нека гражданите сами да решат
Столичните власти проучват мнението на московчани по въпроса трябва ли тарифите на таксиметровите услуги при пътуване до летищата и жп гарите да са фиксирани. Едновременно с отговора на този въпрос, департаментът по транспорта на Москва дава възможност самите граждани да определят максималната сума, която според тях трябва да се заплаща за тези маршрути.
Сега тарифите се определят на база стойността на превозите, изхождайки от цената на горивото, разходите за поддръжка на автомобилите и другите разходи. Затова сумите са различни, което често плаши клиентите и създава възможност нелегалните таксита още повече да вдигат цените.
Градските власти се опитват експериментално да определят максималната цена на легалните таксита. Обсъждат се маршрутите между летищата и жп гарите. Максималната цена от летище Внуково до Белоруската гара вероятно ще бъде 1150 руски рубли.


След година ще има супертрамваи



По улиците в града ще се появят нови трамваи. Засега това не са обещаните трисекционни вагони с климатик и нисък под (те все още се разработват в един от руските заводи), но няма да бъдат и шумните мотриси, с които московчани са свикнали.
В края на миналата година градските власти проведоха конкурс за доставка на супертрамваи – трисекционни и с нисък под, но те ще бъдат получени едва след година. Тъй като трамвайният парк се нуждае от обновление, след конкурс бяха закупени 67 вагона с променливо ниво на пода. Това е междинен вариант: със съвременен, заоблен дизайн, с удобен салон с 33 места. Трамваят събира най-много 127 пътници. За съжаление, както и досега, няма климатици. Вече са обучени и ватманите за новите машини.


Джаз, Россвет и Византия

През 2014 година московчани са давали на децата си имена като Джаз, Россвет, Севастопол, Сила, Византия и Луна. Това предава „Интерфакс“ позовавайки се на столичното управление по гражданското състояние.
Момчетата са наименовани Дмитрий-Аметист, Матвей-Радуга, Граф, Иван-Коловрат, Христамрирадос, Князь, Принц, Космос, Дельфин, Ярослав-Лютобор, Илья Богодар, Каспер Ненаглядный, Архип-Урал, Еремей Покровитель, Кит, Мононо, Огнеслав, Будда-Александр, Максим-Москва, Мир, Огнеслав, Океан, Скай. А на момичетата са давани следните имена: Услада, Полина-Полина, Голуба, Апрель, Вишня, Индия, Принцесса Даниэлла, Росияна, Россия, Заря-Заряница, Луна, Ляля, Ангел Мария, Луналика, Принцесса Анжелина, Алеша-Каприна, Океана, Радость, Алена-Цветочек, Дельфина, Лиса, Радостина, София-Солнышко, Алиса-Нефертити, Легенда, Радость, Челси...
Меджу другото, депутатите от Държавната дума възнамеряват да забранят кръщаването на деца с екзотични имена.


Всички средства са позволени

Съдът в район Басманни е разпоредил ареста на бившия началник на РВД за Западния административен окръг на Москва Владимир Рожков, съобщава ТАСС. Той е обвинен в изнудване и ще бъде задържан до 11 април.
Според събраните доказателства, Рожков е искал голяма сума пари от управата на един от столичните магазини.
Между другото, руското правителство предлага да бъдат награждавани служителите, които съобщават корупционни факти и предотвратяват престъпление. Паричната награда може да бъде от 5 до 15 процента от предотвратената загуба от подкуп. Това е уредено в законопроект на Министерството на труда, обявен на общия информационен портал на държавната администрация. Освен паричното възнаграждение, за подаване на сигнал за корупция са предвидени и други форми на поощрение като благодарствено писмо или вписване в почетна книга. Предвиждат се и гаранции за конфиденциалност за такава информация.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ