19 Април 2024петък16:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Защо? В Русия има твърде много пазачи и контрольори

„Търси се охранител с диплома. Заплатата е ниска...“

Официално в Русия като охранители работят почти милион и половина души. Освен тях в сферата на сигурността са ангажирани огромен брой портиери , пазачи и контрольори. „Кой и защо ни охранява“?

/ брой: 46

visibility 2379

Олеся Герасименко,
Вячеслав Козлов “Власть”


За да станеш охранител в Русия, плащаш 10 хиляди рубли и: трябва да преминеш 70-часова подготовка в школа за охранители, да издържиш изпит в присъствието на служители на МВР, да получиш диплома и карта за преквалификация, да дадеш пръстови отпечатъци, да изчакаш два месеца и – получаваш удостоверението. За да станеш въоръжен охранител струва с 5-7 хиляди рубли повече. По закон служителят в частна охранителна фирма (чоповец), трябва да знае наизуст Закона за охраната, Наказателния и Административния кодекси. В действителност са малко тези, които ги помнят, но охранители разказват, че някои строги собственици на ЧОП-ове обикалят обектите си по нощите, будят сътрудниците си и изискват да им се цитира наизуст някой параграф от кодекса. Най-добре са платени личната охрана и съпровождането на ценни пратки. По-приятно и по-спокойно се работи в офис сгради, това са елитни места, а най-лошо е на паркинги и в магазини от рода на „Ашан“. Това са местата, където най-често наемат новодошлите от регионите, където често цари безработица.
Алексей Пишнев от Мордовия е бил 16 пъти на война. След като отслужил в Осетия, Пишнев опитал да започне работа в специалните части, но бил в неподходяща възраст – докато проверявали досието му, той навършил 35 години. „Седях си в къщи, къде да се хвана на работа? С моя гръбнак не мога да тръгна да мъкна чували. Обратно на служба няма да ме върнат. Така се захванах с охрана“.
След кризата от 2008 г. сред охранителите практически не останаха московчани. И ако преди това в града работеха мъже от Ивановска, Смоленска, Ярославска, Тулска области, то сега „на вахта” са все повече охранители от отдалечените региони като Чувашия, Мордовия и Тува. Те са по-млади и са готови да работят за по-малко пари.
В Русия за 26 хиляди ЧОП-а работят почти 700 хиляди регистрирани охранителя.

Да станеш охранител струва 10 хиляди рубли

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ