19 Април 2024петък16:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ДЕТАЙЛИ

/ брой: 46

visibility 2221

Интернет ще стане безплатен
В Русия трябва да се запази ниската цена за интернет достъпа, а в перспектива влизането в Мрежата трябва да стане безплатно за жителите на нашата страна. Това бе заявено в хода на форума Cyber Security Forum 2015 от ръководителя на комитета на Държавната Дума на РФ по информационна политика, информационни технологии и връзки Леонид Левин. Левин заяви, че държавата възнамерява да обърне специално внимание на достъпа до интернет.


„Обявявам се за банкрутирал“

Вече всеки руснак може да се обяви за банкрутирал, ако има дълг от половин милион рубли, който не може изплати в течение на три месеца. Президентът Владимир Путин подписа Закона за банкрута на физическите лица, подготвян повече от 10 години. Имуществото на длъжника, признат за банкрутирал, се включва в тръжен списък и подлежи на продажба чрез търг. Но законът все пак оставя на длъжника възможността да се разплати с кредиторите.


Галерия с портретите на предците

Антрополозите ще създадат пълна банка от генетични данни на базата на 300 човешки останки, открити при разкопки в близост до Новодевичевския манастир в столицата.
Това бе съобщено на журналистите от завеждащия сектор „Археология на Москва“ към Института по археология към РАН Леонид Беляев. „Провеждат се интересни антропологически дейности. Ще бъде създадена банка генетични данни на погребаните тук, ще бъдат направени портрети“.
 

„Хората гласуват с крака“
През януари 2015 г. броят на гражданите на Украйна, които са посетили Русия, се е увеличил 1,6 пъти. Това бе съобщено в ефира на телевизионния канал „Русия 24“ от ръководителя на Федералната миграционна служба (ФМС) на РФ Константин Ромодановски: „При това те не са само жители на югоизточна Украйна. Нещо повече, увеличил се е броят на тези, които са дошли от Молдова. Хората гласуват с краката си, аз не мога да нарека това по друг начин“, - отбеляза ръководителят на миграционната служба.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 288

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 264

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 278

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ