29 Март 2024петък00:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вон критикува ФИС за Банско

Ана Фенингер с дубъл в България

/ брой: 49

автор:Георги Аргиров

visibility 193

Линдзи Вон разкритикува остро Международната федерация по ски (ФИС), чийто представители позволиха няколко старта при гъста мъгла и значително намалена видимост в Банско. Четирикратната носителка на Световната купа е категорична, че супергигантският слалом в България не трябваше да бъде провеждан изобщо.
"Не мисля, че условията бяха достатъчно сигурни за състезателките. Имаше мъгла, имаше и сняг. Имах чувството, че от ФИС се шегуват с нас, като ни пускат на пистата. Ядосана съм заради това, защото трябва да се мисли за сигурността на спортистите. Надявам се някой да ме чуе. Ситуацията не беше много по-различна от 2013 г., когато ударих коляното си. Метеорологичните условия бяха идентични, а отговорниците за старта пак ни накараха да се спуснем. От 15 години карам в състезания за Световната купа и абсолютно нищо не се променя", обяви американката, която завърши 24-а в комбинацията.
Редица критики имаше и от щаба на Австрия. Те бяха заради снегоутъпкващата машина, която изчисти пресния сняг от трасето. Ратракът обаче разчупи слоя лед, върху който караха състезателките. Времето през уикенда беше топло и пистата "Марк Жирардели" не можа да се заледи отново и стана на дупки. Организаторите пък вкарали тежката машина, защото не са могли да изчистят на ръка или с вентилатори пресния сняг.
Иначе Ана Фенингер се поздрави с двойна победа в Банско. Австрийката бе най-бърза и на Суперкомбинацията, и на Супер-Г.
В понеделник тя даде време 1:14:59 мин., като изпревари Тина Мазе (Слвн) с 0,16 сек. Първоначално този старт беше заложен в програмата за петък, но беше отложен заради гъстата мъгла. Линдзи Вон се качи последна на почетната стълбица на 0,28 сек. от победителката.
В алпийската комбинация Фенингер даде общо време от 2:05:06 мин. след 1:12:73 мин. в Супер-Г и 52,33 сек. в слалома. Тина Мазе (Слвн) е 2-ра с 2:05:45 мин., пред Катрин Цетел (Ав) с 2:06:12 мин. и др.
"Наистина за мен това чувство е малко непознато да печеля в 2 поредни дни в 2 различни дисциплини. Имам по 2 златни медала от световно и от Олимпиада, но за Световната купа не бях постигала това и затова наистина съм щастлива. Много харесвам Банско, защото имах тук 2 невероятни дни и 2-ро - чувах публиката, когато се спусках към финала. Това беше наистина невероятно чувство да видиш колко много хора те подкрепят и затова благодаря на Банско", каза Фенингер.
В класирането за Световната купа начело остава Мазе с 1145 т., пред Фенингер с 1101, Микаела Шифрин (САЩ) със 750, Вон със 706 и др.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ