19 Април 2024петък09:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бюджетната комисия одобри спорно данъчно споразумение със САЩ

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 10

С 11 гласа "за" и 3 "против" парламентарната комисия по бюджет и финанси прие Законопроект за ратифициране на Споразумението между България и САЩ за подобряване спазването на данъчното законодателство в международен аспект и въвеждането в действие на FATCA, предаде БГНЕС.
Обсъждането на документа премина с бурни дебати и несъгласие между управляващи и опозиция. Още в началото на заседанието народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Румен Гечев определи споразумението като подвеждащо, защото унижава България. "Приветстваме усилията на САЩ за борба с данъчните и финансови измами, но в този документ липсва реципрочност. Експертите, които са работили по него, са ни подвели и предлагат скандален договор, в който България има само ангажименти", заяви Гечев.
Социалистът поясни, че част от държавите, приели споразумението, имат клаузи за реципрочност, като на България такава клауза е отказана. Причините за това пък са записани в секретна грама.
Поради този факт председателят на комисията Менда Стоянова предложи провеждане на закрито заседание, на което депутатите да се запознаят с всички факти около споразумението, но то бе отхвърлено.
Вносителите на законопроекта обясниха на свой ред, че има стъпки, които страната ни трябва да извърви и чрез тях споразумението ще стане реципрочно. Искра Славчева от Министерството на финансите заяви, че за България ще има отрицателни последици, ако документът не бъде ратифициран - българските банки ще претърпят финансови санкции. Освен това, ако финансовите институции не участват в споразумението, ще бъдат обложени с 30% данък за определени доходи и плащания с източник от САЩ. Това от своя страна ще направи невъзможно оперирането им на американските финансови пазари.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ