18 Април 2024четвъртък17:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЧУЖДИТЕ МЕДИИ ЗА РУСИЯ

/ брой: 56

автор:Дума

visibility 2258

Русия силна ли е или слаба?
„The Week“, САЩ


Колкото Русия е по-слаба, толкова по-добре, нали? Не. Фантазиите за възможността Русия да падне на колене, колкото и убедителни да са те, се основават на напълно съзнателното пренебрегване на разрушителните последиците от това. Точно заради това някои проницателни наблюдатели упорито предупреждават за опасността от ескалиране на тази псевдовойна в Украйна.


Газ за донбас
„Русская служба RFI“, Франция


Газпром започна да доставя газ в югоизточна Украйна -12 милиона кубически метра дневно. „В изпълнение на подписания между Газпром и Нафтогаз договор за покупко-продажба на газ от 19 февруари, Газпром стартира доставките на газ за Украйна, включително и през газоизмервателните станции „Прохоровка“ и „Платово“, в обем от 12 милиона кубически метра в денонощие“,  забяви президентът на Газпром Алексей Милер. Нафтогаз прекрати доставката на газ в зоната на спецоперацията.


Изненадаха ли Европа?
„Der Tagesspiegel“, Германия


„Хванаха Европа неподготвена” - такава бе критичната оценка, дадена от авторите на публикувания през 2015 година доклад на института IISS. Според тях Путин години наред инвестира средства в създаването на дееспособни специални части и модерни оръжейни системи. От 2010 година разходите на Европа за отбрана са намалели с 8%, но са далеч от обещаните от страните-членки на НАТО разходи за отбрана в размер на 2% от брутния национален продукт.


„Все пак сме европейци“
„Delfi.ee“, Естония


„Основната линия е сближаване на Русия и Европа. Отстоявам позицията, че Русия е европейска държава, въпреки опитите да ни втълпят обратното. Разбира се, че си имаме свои нестандартни идеи за света и самите нас, но все пак сме европейци. Сега някои лидери се опитват да изолират Русия, но това е невъзможно“ – сподели известният рок-певец Юрий Шевчук в отделеното време за отговори на въпросите на Delfi.

10 000 автомата от япония
„Business Media“, Япония


Японската компания за търговски автомати се опитва да навлезе на руския пазар. Представител на компанията разказва: „През 2009 г. решихме пробно да монтираме апарати във Владивосток. Имахме известни опасения от рода, че ще „потрошат автомата“, „ще откраднат парите“, „ще отмъкнат целия автомат“. Бяхме загрижени за сигурността, но инциденти нямаше. Имаме монтирани над 100 автомата. До 2018 г. ще инсталираме монтирането на още 10 000 автомата.“
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ