27 Април 2024събота01:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Майтапчия до майтапчията

Управляващите се надпреварват да разсмиват народа, а на него хич не му е до смях

/ брой: 57

автор:Константин Иванов

visibility 983

Имайте милост, хора, пожалете електората, ще ви потрябва. Не може така залпово да бълвате майтапи, ще се задавим от смях. Само за някакви 24 часа да разсмиват народа се надпреварваха:
- На първо място, премиерът Бойко Борисов. Той сериозно предложи на министрите си, като ще подават оставки, да ги подават групово, за да не се губи толкова драгоценно време за обсъждането им в парламента, както се получило с оставката на доскорошния вътрешен министър. После изплю камъчето за т.нар. спонтанни протести срещу правителството на Пламен Орешарски. Заклеймявайки някакви непочтени номера на иначе обичните му партньори от РБ, той изтърси в характерния си стил: "Когато дръпнахме хората (на ГЕРБ) от протеста на улицата, на митингите останаха 100 души". Е, каква излезе тя - че онова за протестърите "надничари", за служебно заставяните, за траспортираните от провинцията не било мръсни инсинуации на "Позитано", а голата истина.
- Във връзка с горното злословие по адрес на нефелността на РБ, дълбока "лична обида" изрази лидерът му Радан Кънев. Което ни кара да допуснем, че след "дръпването" на герберските "спонтаняци" на жълтите плочки са останали да се шляят не 100, а над 110 "ръбати" протестъри. Радан обаче не стигна дотам да отсече като сърдито момиченце "На ти си кукличките, дай си ми парцалките", а високоотговорно заяви, че коалиционното сътрудничество ще се запази в името на реформите и народното добруване.
- И ето, че шегаджия номер едно съвсем справедливо си заслужи златния орден. Отреди му го не друг, а самият Свети синод: с вишегласие синодалните старци - истинските, а не феодалните на Дянков - са решили на Борисов да бъде връчен орден "Свети цар Борис - Кръстител". Тази най-висша награда в системата на БПЦ, учредена в 1979 г. по време на тъмното комунистическо минало, ще му бъде връчена тържествено на 2 май, когато се чества празникът на Свети цар Борис.
- Надприказването в парламента между патриота(ра) Валери Симеонов и образеца на изящната словесност Лютви Местан, които се замерваха с "човекоподобни" и "омразоезичници", ни подсети за две неща. Първо, че еволюцията на Бойко Борисов от хашлашки изказ към префинен дипломатически език се развива успешно: той обогати евфемизмите, свързани с петвековното турско робство ("османско присъствие", "съжителство на два етноса") с канцеларски издържаното "турско управление". И второ, доколкото сме осведомени, Борисов няма дребни дечица третокласници, та да се е повлиял от прочетените в учебника им по история описания на идиличното петвековно съжителство. По време на което се появил някакъв Левски (срамота!), който организирал въстание - не се уточнява кое, значи да го наречем условно  "N"-ското въстание. И, тука, седнете или се хванете здраво за масата, оказва се, че това "N"-ско въстание, и по-точно неговото потушаване, е предизвикало протести в... САЩ.
Да се надяваме, че в готвения нов учебник по история за трети клас истината най-сетне ще възтържествува: българите дължим освобождението си от турското "присъствие" ("съжителство", "управление") през 1878 г. на Съединените американски щати при президентството на републиканеца Ръдърфорд Бърчард Хейс, а не на Русия.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ