16 Април 2024вторник13:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Москва няма да заплаче

/ брой: 66

автор:Валентин Георгиев

visibility 94

Предизвестена "новина" осени публичното пространство тия дни. Росен Плевнелиев нямало да присъства на тържествата по случай Деня на победата в Москва на 9 май тази година. Съвсем сериозно се двоумя дали да не го поздравя за това му решение. Защото е наистина най-добре изобщо никъде да не ходи. Колкото по-малко ходи, където и да е, толкова по-добре за България! По-малко ще излага страната ни навън, следователно и имиджът ни ще пострада по-малко! Доказва го постоянно, където и да отиде, примери - бол.
Иначе нареждането му в редичката с лидери от ЕС и САЩ, отказали да уважат 70-годишнината на победата над фашизма, е повече от очаквано. Но ако Америка не подбира средствата си за война с днешна Русия, то за повечето европейски държави и народи подобен тип поведение на лидерите им си е истинско самоунижение. А дали не е и негласно признаване на нацизма от тяхна страна? Или може би съжаление, че е бил победен - всеки да го тълкува, както намери за добре. Но че същите демонстрират открита солидарност с днешната украинска власт, която не крие своя фашистки корен, е извън съмнение.
Разбира се, парадът няма да бъде отменен заради Обама, Камерън, Туск или някой си Плевнелиев. От 68 поканени чуждестранни лидери вече 30 са потвърдили своето присъствие. За Меркел и Оланд все още не е ясно... Както и да се опитват някои да омаловажат или изкривят историята, няма как да я изтрият и отменят. Народите на Европа все още имат памет. Защото без Съветската армия днес в Брюксел нямаше да празнуват нито Ден на Европа, нито да свирят Одата на радостта.
Колкото до наш Плевнелиев, нека проявим снизходителност и разбиране. Човечецът явно е толкова зависим от външни сили, че е готов да загърби всичко в завидния си слугинаж, за да им се докара. В Москва прекрасно го разбират. И правят отчетлива разлика между продажните ни управници и народа ни, чиято симпатия към Русия не подлежи на съмнение. 
    

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 174

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 159

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 174

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ