Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Спорт

Младежите сами избират капитан

Мариан Владимиров

24. Март 2015 , брой: 66   332   0Футболистите от младежкия национален отбор на България сами ще изберат капитана си, обяви новият селекционер на тима Антони Здравков на първия лагер сбор за еврокампанията.
„Отборът ще реши кой да е капитан. Аз съм приготвил четири имена, които смятам че са подходящи за капитан на националния отбор, но момчетата ще го изберат помежду си”, категоричен бе Здравков. Тимът му стартира квалификациите за Евро 2016 като гост на Уелс на 31 март от 21.00 ч. на „Кардиф Сити Стейдиум“. Младежите се събраха на лагер в София, а на 29-и заминават за Обединеното кралство.
„Повикал съм 23-ма футболисти, но Кристиян Малинов е в "А" отбора и ако не вземе участие в мача с Италия в събота, ще се присъедини към нас”, заяви Антони Здравков.
„Никога от мен няма да чуете оправдание, по къкъвто и да било повод. Още първия ден, в който приех поканата от БФС за треньор на младежите, казах, че този отбор е ниво, което е доста високо. И футболистите, които са поканени, и треньорите, които работят с тях, не трябва да имат оправдания от тази гледна точка. Всеки футболист трябва да заслужи мястото си първо в клубния си отбор и след това в националния”, заяви Здравков. „Очаква ни доста тежък мач! Това, което наблюдавах от изявите на младежкия им отбор, е, че са доста атлетични, доста добре сложени физически, пресират много. В домакинските им мачове изглеждат коренно различно от това, което играят като гости, така че не ни чака нищо лесно! В състава ни ще липсват наказаните Милен Гамаков и Христофор Хубчев. Има още 2-3 момчета, на които разчитам, но те не попаднаха в отбора по простата причина, че не играят в клубовете си. За съжаление, тези учебни игри, които направихме през ноември и декември, няма да са достатъчни, за да се стикова отборът. Те бяха с цел оглед на футболистите – минаха 40 човека. Това е най-големият проблем – ще излезем на официален мач без официална контрола! Но се надявам с помощта на момчетата и с вдъхновение от наша страна – на треньорите, да намерим най-добрия начин да се противопоставим и да търсим победата до последния момент. Голяма част от този отбор игра на европейско първенство, но не трябва да забравяме, че в младежките национални отбори имат право да играят футболисти набор 1994. И много от отборите са съставени почти изцяло от този набор, докато при нас преобладава набор 1995. Не бих казал, че е минус, но при всички положения ще има лека неравностойност в игрово отношение. Момчетата, които са тук обаче, искат да израстват във футбола и младежкият национален отбор ще бъде една сцена, на която могат да покажат качествата си, тъй като в клубните им отбори в "А" група много малко от тях играят като титуляри”, завърши бившият наставник на Левски и бивш шеф на "синята" ДЮШ.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"