Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Октомври 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Руски дневник

ЧУЖДИТЕ МЕДИИ ЗА РУСИЯ

  6191   0Путин няма да предаде суверенитета
„CounterPunch“, САЩ

Защо Вашингтон толкова много иска да отстрани Путин? Неотдавна Путин сам отговори на този въпрос в обръщението си по случай професионалния празник „Ден на дипломата“. Той каза, че Русия ще води своя собствена външна политика, независимо от натиска.„Колкото и да ни притискат, Русия ще води независима политика, ще защитава фундаменталните интереси на нашия народ...“

бедните милиардери
„Deutsche Welle“, Германия

Падащите цени на петрола не повлияха съществено на списъка с най-богатите хора на планетата. Според новата класация за 2015 г., обявена от Forbes, броят им е нараснал с близо 300 души и наброява 1826 имена. А Русия, чиято икономика пострада от западните санкции, падането на рублата и цените на петрола, загуби 33 места в списъка. Руските богаташи загубиха 30% от капиталите си (около 73 млрд. щатски долара).

„Мечокът“ остана в строя
„BBC“, Великобритания

Смята се, че от построените от началото на 1950-те над петстотин „Мечока“ поне 55 се използват и днес от ВВС на Русия. „Мечоците“, както и самолетите B-52 на ВВС на САЩ, на практика се оказаха незаменими. Те подлежат на модернизация и подновяване на оборудването, след което тези гиганти от времето на студената война по всяка вероятност ще останат в експлоатация поне до 2040 г. Андрей Туполев може да се гордее с това.


„Думите не могат да спасят от гибел...“
„Handelsblatt“, Германия

В интервю за германски журналисти Федералният министър на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер заяви: „За конфликти като този в Източна Украйна трябва да се използват точни изрази. Въпреки това никога не съм се заблуждавал, че този конфликт може да се реши само с думи или пък само със санкции. Силните думи не могат да предотвратят гибелта на хората“.

сочи учи китайски език?
„Asahi Shimbun“, Япония

След Олимпиадата Сочи възлага големи надежди на туристите от Китай. Водят се преговори за организирането на директни полети. На ски съоръженията вече са монтирани табели на китайски език.
Друг предполагаем „трамплин“ за туризма са казината. Миналата година бе приет закон, който позволява откриването на казина в Сочи и Крим. Проектът предвижда изграждане на семейна зона по крайбрежието и зона за развлечения в планината.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"