Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Октомври 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Руски дневник

ДЕТАЙЛИ

  6137   0Владивосток + седем района

Руското правителство разглежда възможността да даде статут на свободни пристанища на още седем района и градски окръга в Приморието, освен град Владивосток. Статута на местни лица в зоната могат да получат не само пристанищата, но и летищата, предприятията и компаниите от туристическата индустрия. На членовете на свободното пристанище ще бъдат предоставени данъчни облекчения, свободна митническа зона и терен за развиване на собствен бизнес.

Камион без шофьор

„КамАЗ“ се нуждае от 17-18 млн. рубли за проектирането на безпилотен товарен автомобил съвместно с руската компания Cognitive Technologies. Предвижда се безпилотният камион да потегли на път през 2020 г., а създаването на първия прототип се очаква до края на тази година. (Безпилотният вариант на малкия камион „Газела“ бе показан през 2010 г. от компанията „КБ Аврора“).

С какво е въоръжен космонавтът?

Как ще се отбраняват космонавтите, ако в космоса бъдат нападнати от агресивни извънземни? С лазерен пистолет? Бластер? В действителност оръжието им е трицевен пистолет ТП-82, който прилича на рязана ловна пушка. Служи за защита от опасни животни, добиване на храна чрез лов и изпращане на светлинни сигнали. Не се знае със сигурност дали ТП-82 все още е част от въоръжението на космонавта. Но така или иначе нещо трябва да има?

Откраднаха половин тон хайвер

Полицаите и служителите на Федералната служба за сигурност проведоха съвместна операция по задържането на група от седем души, които незаконно транспортират и пласират черен хайвер в Москва. Постъпила е информация, че няколко души са доставили за продажба в столицата 560 килограма черен хайвер на стойност 20 милиона рубли. (Хайверът е придобит незаконно на територията на Хабаровски край).

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"