Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Руски дневник

„Росийская газета“ ви кани на кино

От 6 до 20 април 2015 г. на сайта на „Росийская газета“ ще се проведе онлайн-кинофестивал „Втори дубъл“.

26. Март 2015 , брой: 68   6367   0Олег Краснов

Фестивалът по традиция ще предложи на зрителите конкурсна и извънконкурсна програма от руски филми, по-голямата част от които ще бъдат преведени на английски със субтитри. Както споделят организаторите на прегледа, „целта на конкурсната програма е да представи на широката аудитория качествени руски филми, които не са така масово разпространявани, колокото всъщност заслужават“. Всеки от филмите може да се гледа не само в реално време, но и 48 часа след първото му излъчване. Зрителите на онлайн-прожекциите са поканени да гледат филмите и да ги оценяват по 10-бална скала, за да бъде определен носителят на наградата на публиката.
През 2015 година в конкурса ще участват не само филми, заснети през изминалата година, които не са представени пред публика, („Тъпият тлъст заек“ на Слава Рос, „Елизиум“ на Андрей Ешпай, „Мина“ на Нурбек Егин), но и най-популярните филми от 2014 година, наградени на международни фестивали, които не са известни на широката публика.
Ежегодно на церемонията по откриването се присъжда награда „За особени заслуги в киноизкуството“. Този път тя ще бъде дадена на творчески тандем – актьорът и режисьор Владимир Меншов и актрисата Вера Алентова. По време на фестивала „Втори дубъл“ ще бъде представена мини ретроспеция на техните филми.
На фестивала ще бъде показана и програмата на документално кино „Памет“. Тя включва знаменития публицистичен филм на Михаила Ром „Обикновен фашизъм“ и документалия филм на Александър Зелдович „Процес“.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"