28 Март 2024четвъртък17:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП алармира за кадрови погром в икономическото министерство

Реформаторската страст за власт е неутолима, заяви Атанас Мерджанов

/ брой: 69

автор:Юлия Кулинска

visibility 39

Кадровият погром, извършван от министъра на икономиката Божидар Лукарски, продължава, заяви вчера в НС депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова. Тъкмо експертите във ведомството си бяха отдъхнали, че кадрите на СДС, които трябва да бъдат назначени, са се свършили и се оказа, че министърът има да устройва още свои съученици, братовчеди, чистачки от "Раковска" 134, както и кадри на ГЕРБ, обясни тя. Манолова бе категорична, че уволненията и новите назначения в Агенцията за малки и средни предприятия, в която са уволнени 7 от общо 53 служители, са скандални. Там, наред с главния секретар и шефове на дирекции, се освобождават от работа и обикновени служители, включително и шофьори, уточни народният представител. Манолова поясни, че новоназначеният изпълнителен директор на агенцията Мариета Захариева е ръководен кадър на СДС в Красно село. "Тя е страна по гражданския договор, сключен от бившия директор Николай Стоянов, който е назначен в предпоследния ден на правителството на Бойко Борисов в първия му мандат по препоръка на съветник от МС. Стоянов освен, че е сключил няколко кухи договора без ангажименти за ответната страна, единият от които с г-жа Захариева, е известен в агенцията с намеренията си да разпродаде офис техниката и да наеме външна фирма за извършване на технически услуги", разкри  Манолова. Ставайки шеф на агенцията, Захариева с разрешението на министър Лукарски е сключила същия договор с предшественика си, обяви социалистката. По думите на Манолова новата изпълнителна директорка на агенцията е подготвила нов устройствен правилник, който ще бъде приет следващата седмица на заседание на МС. С промените в документа се въвежда длъжността зам. изпълнителен директор на агенцията, като този пост е определен за Николай Стоянов, обясни народният представител.
По този начин тандемът, източвал чрез кухи договори Агенцията за малки и средни предприятия, отново се връща на власт, само че в разменени роли, констатира Манолова. Няма как да не бъдем притеснени от смените, защото агенцията ще разпределя милиони левове на малките и средни фирми", заяви Манолова. Тя обяви, че работодателски организации са сезирали вицепремиера Кунева за подготвяните назначения. Те са изразили безпокойството и недоволството си срещу назначаването на цитираните лица в ръководния екип на агенцията, която има огромна роля за развитието и подпомагането на бизнеса в следващите години, допълни Манолова.
Очевидно реформаторската страст за власт е неутолима, обобщи зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов.

Жельо Бойчев:
Назначенията са пример за разпределяне на властта по феодален принцип
 

Назначенията на министър Лукарски и промените, които той извършва във важните институции, имащи отношение към цели сектори в икономиката, заплашват много международни ангажименти на страната, коментира народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев. По думите му действията на министъра на икономиката са нагледен пример за разпределянето на постовете във ведомствата и техните структури по феодален принцип. "В момента г-н Лукарски и СДС безогледно кадруват в Министерството на икономиката. Това е политическа чистка и само до няколко месеца ще видим как водещи експерти и професионалисти ще бъдат "изметени" с политическата метла на ГЕРБ и РБ, прогнозира Бойчев.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 272

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 291

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ