25 Април 2024четвъртък08:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

В кой век живеем или Ще прибере ли правосъдието опасните баби в затвора?

/ брой: 70

автор:Дума

visibility 87

Каквото и да си говорим, в нашата държава все повече има ред и законност, това трябва да се признае.
В едно село заловиха баба, която излязла да лови риба, без да има издаден билет, на всичкото отгоре и в забранен сезон. И й тръснаха 3500 лева глоба. Ама бабата била с малка пенсия и с болен син, ама двамата нямали какво да ядат и тя се надявала да й клъвне някой полусляп шаран, че да го тури на масата, ама не била уловила все още нищо, когато проверяващите я заварили с рибарска пръчка край реката. Всичко това е без значение! Има ли закононарушение? Има! Следователно трябва да има и наказание!
Впрочем, този случай беше много коментиран, няма да говоря повече за него.
Ще ви припомня друг случай. Друга баба, в друго село, пък си направила с подръчни материали самоделна пушка да си брани с нея кокошките, защото до гуша й дошло кокошкарите да я обират през ден, през два.
И тя си получила наказанието – набързо я осъдили! Абе, здраво пипа властта, спор няма!
Тук обаче има нещо друго много интересно. Въпросната баба-оръжейничка била натопена пред полицията от крадец-рецидивист, когото тя прогонила от кокошарника си, заплашвайки го със споменатата самоделка. Оплакал се хайдукът и белезниците щракнали на бабешките ръчици.
Следователно – какво? Следователно органите на реда разширяват своята информаторска мрежа, с което повишават ефективността на своята работа, бдят над законността в държавата.
За жалост обаче, все още има над какво да се работи, има какво да се желае. Из селата, особено в Северозападна България, до ден днешен щъкат разни баби и дядовци, които крият вкъщи било пушка, останала от Руско-турската война, било револвер от Септемврийския бунт. Има и такива, които плюс тези оръжия кътат зад вратите си брадва, желязна вила, права лопата или добре наточено сатърче – все опасни, да ги наречем, инструменти, за нечакани в потайна доба, да ги наречем, гости.
И какво излиза, дами и господа?! Излиза, че въпреки безспорните успехи на полиция, съд и прокуратура в страната ни все още има ретроградно мислещи пенсионери, които не вярват, че в държавата цари ред и справедливост и се опитват да защищават имота и живота си по някакви неписани закони, действали по времето на Дивия запад.
Как може такова нещо?! Как може тези хора да нямат вяра на нашата днешна полиция, на съда и прокуратурата?!
В кой век живеем, извинете?!
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ