16 Април 2024вторник16:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хуманизмът на убийците

/ брой: 70

автор:Алберт Аврамов

visibility 2129

Великите световни миротворци от Вашингтон, радетели на хуманността, на човешкия просперитет, на демократичността и прочие подобни бравурни определения, продължават да ни разиграват. И то не само конкретно мен или пък вас, уважаеми читатели, а целокупната световна общественост. И го правят все така безогледно, безпардонно и нагло, гледайки ни не в очите, а някъде отгоре, от висините на собствената си недостижима праведност.
Данни на експерти от организацията на лекари, обединени срещу войната, получили и Нобелова награда за дейността си, разкриват обаче, че геноцидът, проповядван и извършван от десетилетия от американската администрация срещу народи от всички краища на планетата, се очертава като "модус вивенди" за великата Америка. Та лекарите  разкриват жестоката съдба, сполетяла големи части от населението на Близкия изток през последните 12 години. Над 2 милиона убити при "поощрителните" военни операции на САЩ в този регион, като започнем от Ирак, Афганистан, Пакистан. От тях 1,3 млн. са жертвите сред цивилното население, а над 3 млн. човека са прокудени от домовете си.  
Истината почти всички я знаят, но затова пък мнозина световни политици стоически мълчат и само кимат поради принудителната инерция, вменена им като неизбежна реакция на натрапената им от "Биг брадъра" логика на една доктрина, която следват. А тази истина е време най-сетне да достигне до съзнанието на всички - САЩ водят педантична статистика за жертвите от войските си, изпратени да воюват с "тероризма", докато за цивилните данните умишлено не се огласяват. Като тези например, събрани между двете войни в Ирак, когато наложеното от САЩ ембарго изпрати в небитието над 300 хил. иракчани.
Говорим за хуманност, но кой и защо даде на Барак Обама Нобелова награда за мир. Кой?...

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 275

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 272

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 264

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ