02 Май 2024четвъртък00:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ТЕЦ-Русе спира работа, за да не уволнява хора

Освен битовите потребители, без топла вода за около месец ще са болницата и 18 детски градини

/ брой: 72

автор:Дума

visibility 2431

Топлофикацията в Русе ще спре работа след Великденските празници, като близо 50 000 души ще останат без топла вода за около месец. Решението, взето от ръководството на дружеството, е компромисно, за да не се стигне до уволнение на работници и фалит на фирмата.
На пресконференция, дадена от депутата Георги Недев и изп. директор на дружеството Севдалин Желев, стана ясно, че засега стачка няма да има, предаде БГНЕС.
На практика "Топлофикация-Русе" ще изтегли напред във времето ремонтната си програма. Обикновено профилактиката е през юли и август, а сега ще бъде в периода април-май. Така ще компенсираме загубите, които ще натрупаме при работа, когато няма да ни изкупуват високоефективната електроенергия, обясни Желев. Както е известно, след законовите промени, влезли в сила от началото на март, електроенергията над прогнозните количества няма да бъде изкупувана от топлоцентралите. Количествата, определени през юли 2014 г., ще бъдат достигнати през април и така "Топлофикация-Русе" ще работи на загуба.
Севдалин Желев уточни, че няма да бъдат освобождавани хора. Ремонтният персонал ще бъде зает в ремонтни дейности, а част от оперативния персонал може би ще бъде пуснат в отпуск.
Синдикатите засега остават в стачна готовност, но надеждите са, че няма да има стачки, тъй като до два-три месеца се очаква да бъдат приети нормативни актове, които ще регулират излизането на "Топлофикация"-Русе на свободния пазар за продажба на електроенергия.
Освен битовите потребители, без топла вода за месец ще останат 18 детски градини, 20 училища, обществени сгради, болницата и др.


 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ