25 Април 2024четвъртък13:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На гол тумбак...

/ брой: 72

автор:Павлета Давидова

visibility 721

За пореден път ГЕРБ блеснаха с късата си памет. Някой трябва да им напомни, че се върнаха на власт с гръмки обещания за нов морал, светли идеали и грижа за бедния и угрижен българин.
Вчера станаха ясни изискванията за кетъринговата фирма, която ще обслужва властта по време на нашенските и околосветските й воаяжи. 12-годишно уиски, водка и калмари ще радват висшестоящите ни управници. По около 4000 лв. месечно ще отиват за разядки и похапване на отбрани пасажери във въздуха.
Ясно е, че хората в костюми за хиляди левове няма да пият евтин джин със сода. И премиерът отдавна е забравил вкуса на филиите, намазани с мас... Никой не кара народните избраници да гладуват, докато пътуват за изискани чужбински приеми и официални срещи с важни държавници. И все пак у избирателите, за които всяка власт се сеща само около избори, остава някакво горчиво усещане. Не само защото средностатистическият българин не знае какъв е вкусът на калмарите...
Правителството тегли рекорден държавен заем. Десетки населени места бедстват заради "изненадващи" природни прищявки. Болници и общини едва закърпват бюджета, подпирайки го с безброй висящи задължения. Държавни ведомства и институции се молят за допълнително финансиране. Майки и студенти недоволстват, че отново са пренебрегнати. Няма пари за повишение на заплати, пенсии... На този фон никой министър, виден управленец или дори опозиционер не се и сеща да покаже пък било то и популистка загриженост или спестовност.
Президентът на Уругвай пътува с личния си "Фолксваген", произведен през 1987 г. Европейски политици отиват на работа с колело, други ползват градския транспорт. Колко са нашите държавници, които правят подобни "жертви" извън поредния телевизионен експеримент или предизборна кампанийност? Всъщност предвид "плачевното състояние на държавните финанси" чу ли някой за орязване на т.нар. представителни разходи? Смениха ли модните си костюми госпожите и господата в НС и МС? Подариха ли вечерята си на някой бедстващ? Пък ако ще и от позьорщина... Благотворителност с държавни или партийни финанси не се брои - ние сме си я платили.
На гол тумбак чифте пищови. Но така е в България - имаш телефон за 3000 лв., а говориш по скайп, че е по-евтино. Караш поръчков "Мерцедес", а се криеш от данъчните. Имаш цифрова, кабелна и интернет, а крадеш ток. И още, и още... Така си живеем и обясняваме на чужденците, че българинът може да живее и с две, и с двеста. Симулираме висок стандарт на живот, а вечер сядаме на празната маса и редуваме боб и картофи. Докато не ни уредят на някоя службичка да си хапваме калмари и да поливаме с уиски. 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ