18 Април 2024четвъртък22:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шикалки

/ брой: 73

автор:Тодор Коруев

visibility 4764

Да си имам късмета, тоя Първи април взе да се пада все в сряда, аз вече го "животописвах", и то неведнъж. Вече ви бях съветвал, че в този ден е добре да преметнете някого (може и по мрежата, но без хакерски трикове), за да не ви хапят лятоска бълхите. И да смажете машинката... Емил Кротки казва, че лъжата е като смазката в машината, намалява триенето. Може например да се похвалите, че сте хванали Бойко Борисов за шлифера. Все едно да хванеш Господа (Началника) за брадата. Това, което не се отдава никому. Според един вестник само Румяна Бъчварова го е дръпнала за шлифера. Изглежда, че шлиферът е нещо като ахилесова пета за нашия херой. Но дори да го хванеш за пеша, той ще се изсуче от шлифера и в ръката ти ще остане само дрехата. Доказал го е - днес говори едно, утре - друго, на третия ден - трето и четвърто. Важното е да се шуми. Ала не мина номерът на премиера: Аз не съм Борисов от първия мандат, сега съм друг Борисов, по-инакъв, по-мек, по-общителен... Сам той не издържа дълго на тоя маскарад и се върна в старата кожа. И сега забърква коктейли с жаби, крокодили, червеи, пудели... С тая фауна ни забавляват управляващите, опитвайки се да вдъхнат непоколебимост на своята коалиция, която, освен на гербаджиите и реформаторите, се крепи и на патриотите и абевейците, чиито крака са глинени. Глинени, не глинени, но и за тях остава по някой келепирец. Та затуй в тая "боса команда" всеки дебне другия - да не би някой да преяде от власт повече от него. Ще се пукнат от завист, особено пуделите лъжереформатори. Отдавна не бяха сядали на софрата.
На нашия обществен пазар, на който не се продава друго освен шикалки, Бойко Борисов ни в клин, ни в ръкав хвърли думите: "България има изключително добър, достоен, прекрасен президент!" Изреченото подхожда повече за смазване на машинката на Първи април. Нито е добър, нито е достоен (как иначе, Бойко си го назначи!), нито е прекрасен (поне да беше манекен!). Малко ли му е на Бойко, че ни наказа да търпим насадения от него недораслек за държавен глава, та сега разлайва кучетата с тия дитирамби, които са пример как хвалбата може да бъде и опашата лъжа. С каквито и европейски награди да се накичи Плевнелиев, каквито и четки да му прави Борисов, той не може да надскочи боя си на "прероден ирландец" и бунтар със значката на джедай. Да не бях споменавал думата "бунтар", та сега ще се досетите как е събарял комунизма със саморъчно написан лозунг "Долу..." в ден, в който е нямало демонстрация. Същият този "изключително добър, достоен, прекрасен президент" не се поколеба и за миг в отказа си да присъства на парада на 9 май в Москва. Каква само решителност! Не - поведение на слугата, на пионката, на лакея! Как не му мина през ума, че това е обида за българските антифашисти, но впрочем неведнъж и дваж Плевнелиев е слагал китки на убийците им, т.нар. жертви на Народния съд. Отказът е подигравка и с българските воини, които воюваха по фронтовете в Европа срещу хитлерофашизма и дадоха повече от 30 хиляди жертви. И посегателство срещу законната ни гордост, че нашият народ има принос за разгрома на хитлерофашизма. Това е поругаване на паметта на ген. Владимир Стойчев, командващия Първа българска армия, който участва в парада на победата над фашизма на Червения площад. А тъкмо Плевнелиев сам откри паметник на генерала в столицата ни. И отхвърли поканата на Москва, за да угоди на американците и на ястребите, започнали "студена война" срещу Русия. Но лидерите на Чехия, Словакия, Унгария, Гърция, Кипър и др. не им угодиха.
На тоя пусти нашенски пазар се продават най-различни шикалки. БТК (с търговско име "Виваком") било продадено за 1 евро. От БТК пък твърдят, че няма промяна в собствеността. Държавата щяла да проверява. ДАНС мълчи за сделката. От телекома казват още, че са в много добро финансово положение и обслужват задълженията си навреме. (То в добро финансово положение беше и КТБ, преди да се срине!) Такава галиматия! И не е само тя.
Едни лъжат, за да смажат машинката си, сиреч за здраве. За други си е занаят, ще рече - професия. Най-много лъжат и се надхитряват депутатите. И щеше да е бял кахър, ако се надлъгваха само помежду си, а не мамеха народа си. Лъжата мито не плаща. В "къщата на духовете", както наричат парламента, всеки ден се продават шикалки, всеки ден се развързват торби с лъжи, но много от тия сделки остават скрити-покрити от нас. Благодарение на велеречивите слова на народните избраници, с които маскират користните си тайни, и законите, в които залагат лобистките си бомби.
На вратата вече тропат местните избори, а знайно е, че пред избори най-много се лъже, тогава най-вървят шикалките...

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ