23 Април 2024вторник15:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Киев спря концерт на Брегович

Отменената изява е заради участие на сръбския музикант в Крим

/ брой: 73

автор:Дума

visibility 27

Концерт на легендарния сръбски музикант Горан Брегович в Киев е отменен заради негова музикална изява в Крим, съобщава ТАСС, като се позовава на в."Новое время". Ръководството на концертната зала "Стерео Плаза" взе решение да отмени изпълнението на музиканта и композитора Горан Брегович, което бе планирано през май в Киев.
На 27 март стана известно, че Брегович е изнесъл концерт в Севастопол въпреки санкциите на Запада, съобщава изданието, цитирано от БТА.
Междувременно от администрацията на концертната зала не са потвърдили информацията за отмяна на концерта. Засега нищо не можем да кажем. Следете съобщенията на нашия сайт, е посочил пред ТАСС представител на администрацията.
По-рано Горан Брегович представи в Севастопол новия си албум "Шампанско за цигани". "Ние, на Балканите, винаги чувстваме величието, което се излъчва от Русия. Струва ми се, че Западът винаги е изпитвал известна параноя по този повод. Надявам се, че тя ще отмине", е изтъкнал музикантът пред журналисти. "Когато чужденец пристига в Русия, още на летището започва да чувства историята. Веднага си спомняш Пушкин, Достоевски, Червената армия. В което и кътче на Русия да си, не те напуска усещането за величие. Дори руските момичета, те не са просто красиви - ти очакваш, че тя ей сега ще седне зад пианото и ще изсвири Рахманинов", споделил Брегович.
На въпрос на журналисти дали "певецът на балканските цигани" не се страхува от санкции заради своите изяви в Крим, Брегович е отговорил: "Все ми е едно!"
Изказванията на Брегович бяха възприети крайно враждебно от украинските медии, отбелязва ТАСС.
Горан Брегович е широко известен в Източна Европа с рок-групата "Биело дугме", както и в цял свят като автор на музика към филмите на Емир Кустурица "Циганско време", "Животът е чудо", "Черна котка, бял котарак", "Аризонска мечта", "Ъндърграунд".

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 77

Молдовска "Победа" създадоха в Москва

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 259

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 238

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 240

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 266

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ