20 Април 2024събота04:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Още осем обвинени за радикален ислям

/ брой: 73

автор:Дума

visibility 23

Осем души от Пазарджик, Пловдив и Асеновград са привлечени като обвиняеми за участие в група, проповядваща антидемократична идеология. Арестите им вероятно са свързани с разследването срещу задържаните през ноември м.г., заподозрени за проповядване на радикален ислям и за привърженици на "Ислямска държава".
В хода на разследването по досъдебно производство, водено в Окръжната прокуратура в Пазарджик, срещу последователи на "Ислямска държава", са събрани доказателства за извършване на престъпна дейност и на други лица, беше съобщено вчера. Като обвиняеми са привлечени Йосиф Минчев, Рангел Илиев и Александър Иванов от Пловдив, Орхан Бързак, Веселин Стефанов, Мустафа Али и Райко Кърталов от Пазарджик, както и Ненко Щерев от Асеновград. Рангел Илиев от Пловдив и Мустафа Али от Пазарджик са привлечени задочно и за тях е издадена Европейска заповед за арест. Всички са обвинени за участие в група, която проповядва антидемократична идеология.
Ходжата Ненко Щерев е арестуван на домашния си адрес в ромската махала в Асеновград. Той има брат, който е работил в Германия. Наскоро в дома му са гостували ходжи от Пазарджик.
От областната дирекция на МВР в Пловдив заявиха, че нямат информация по случая и предположиха, че операцията е под ръководството на ДАНС.
ДУМА припомня, че при мащабна спецакция през ноември бяха задържани 24 души, някои от които по-късно бяха привлечени като обвиняеми за проповядване на радикален ислям. Сред тях бе и Ахмед Муса Ахмед, който е с предишна 4-годишна присъда по подобно обвинение. През март 2014 г. в Пазарджик бяха издадени една ефективна, две условни присъди и 10 административни глоби срещу 13 мюсюлмански духовници, обвинени в радикален ислям.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ