19 Април 2024петък09:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Журналист от Казанлък обвинен заради репортажи

Районният прокурор Кръстин Кацаров се е самосезирал за „всяване на паника”

/ брой: 74

автор:Дума

visibility 44

Репортаж за наводнение може да донесе обвинение за всяване на паника на журналист от Казанлък, след като местен прокурор се самосезира, а полицията вече два месеца разследва въпросното медийно отразяване.
Временно изпълняващият длъжността районен прокурор на Казанлък Кръстин Кацаров се е самосезирал след репортаж на Георги Манев в местната телевизия "Пресс ТВ". Кацаров обвинява журналиста за "всяване на паника". Манев е привлечен като обвиняем по чл.326 от Наказателния кодекс, който гласи: "Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода".
"Самосезирането на Кацаров по странен начин съвпада с времето и деня, когато прокурорът имал среща кмета Галина Стоянова и председателя на Общинския съвет Златанов", отбелязват от "Пресс ТВ".
Наказание до две години застрашават Манев заради репортажи от наводнената западна част на Казанлък на 1 февруари тази година. Тогава няколко фирми на територията на бившата фабрика "Първи май", районът на "Кауфланд", входът на военното поделение и улиците "Вожели" и "Стара планина" бяха залети от придошлата водата на скъсан колектор и неиздържала напора дига на три водосбора.
Репортажът е излъчен още същия ден. Пред журналиста местни фирми признават, че търпят щети за хиляди левове, затвориха за два дни цеховете си, за да отводнят и почистят. Пожарната изпомпваше входа на военното поделение.
Това не е първият път, когато "Пресс ТВ" имат проблеми с местната власт. Както ДУМА вече писа, от общината започнаха да заплашват журналисти от телевизията, след като те разкриха незаконни схеми за санкциониране на шофьори за неправилно паркиране. С полицейско предупреждение журналистите бяха принуждавани "незабавно" да спрат публикациите си.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ