20 Април 2024събота14:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Валпургиева нощ

/ брой: 97

автор:Светлана Михова

visibility 1929

Тази сутрин Киев трябва да е осъмнал в особена аура. Не заради международния празник на труда. Както всички "левичарски" дати, тачени при социализма, той е пренебрегнат. На негово място през изминалата нощ се очакваше поредното чудо на украинската "демокрация" - възраждане на средновековната Валпургиева нощ. По многовековна традиция тя настъпва винаги на 30 април срещу 1 май. Пред древен киевски храм бе планиран "сбор на вещици, магьосници и екстрасенси". Всички те, както сами заявяваха, бяха в готовност да извършат обред на "проверени ритуални действия на световните цивилизации".
Без намек за шега съобщения за феноменалното събитие бяха разпространени в украинските медии. От тях се узнаваше, че чудото ще сътворят не по-малко от 2000 вещици и магьосници. Да участват в сатанинското свещенодействие бяха поканени всички желаещи. Там те щели да придобият "свръхестествена защита срещу куршуми и всякакви удари". А след това... да се отправят към зоната на военни действия в Донбас. Това съвсем сериозно твърди главният координатор на Валпургиевата нощ, магът Сабириус, а в бита - гражданинът Сергей Гречишкин. Той уверява, че всички призвани вещици имат паранормални способности и са "порядъчни хора с добри сърца".
Всъщност на фона на всичко, което става през последната година и половина в Украйна, този сбор на вещици няма да произведе ефект на чудо. Истинската Валпургиева нощ настъпи в Киев още през нощта на 21 февруари 2014 г. Оттогава няма разсъмване. Валпургите се събраха в правителство, парламент, армия и бизнесструктури. Разпратиха въоръжените си магове по страната да извършват "проверените ритуални действия на световните цивилизации" - да убиват, измъчват, палят и рушат. В това време "световните цивилизации" гледат на сатанинските обреди с окултно равнодушие. Отдалеч баят дяволското тайнство да продължи по-дълго.
И все пак на киевските валпурги не може да се отрече едно истинско чудо. За година във властта те извършиха много повече престъпления, отколкото Хитлер успя за същото време. Избити са над 6000 души - само по официални данни, тройно повече са осакатени, опустошени са цели региони, производството е съсипано, мизерията гони африкански висоти. Хитлеристката пропаганда трябваше доста да се потруди, преди да атрофира умовете на тълпата и на част от европейската управляваща класа. Тук бе достатъчна една година със садистки лозунги.
Истинското чудо обаче е в магьосническото законотворчество. То се извършва в захлас. За година Радата щампова над 150 закона и административни актове - често взаимно изключващи се поради революционния екстаз. Освен това за гласуване вече чакат над 7000 законопроекта. Ако тружениците на украинската "демокрация" работят всеки божи ден и без празници, ще им трябват от 3 до 10 години, защото междувременно ще постъпват още проекти. Кой ще ги чака да се навалпургстват? Дотогава и избиратели в страната няма да останат. От 45 млн. през 1991 г. до началото на Майдана през октомври 2013 г. от добро управление населението вече се бе стопило с над 2 млн. Като извадим 2,4 млн. жители на Крим и близо 7 млн. на Донбас, накрая като прибавим все по-високата смъртност и масовата принудителна емиграция - най-малко 5 млн., става ясно, че подобно демографско чудо в съвременна Европа няма.
В проточилата се Валпургиева нощ на 2 май украинците ще посрещнат и първата годишнина от още едно европейско сатанинско чудо - Одеската клада, в която живи изгоряха десетки хора. Официалният брой на загиналите е 48, а по данни на очевидци и близки на жертвите те са над 100. Неслучайно е така. По приетите международни норми ако в дадено събитие загиналите са под 50, не се налага независимо разследване с чуждестранно участие. Затова една година по-късно няма нито един осъден и само двама в момента са подследствени. И това е при наличието на стотици документални автентични видеоматериали, на които убийците се виждат, те не се крият. Нещо повече - сами са снимали чудовищното си престъпление и са изложили кадрите в мрежата - за назидание и сплашване на населението. Днес сред "заподозрените" са десетки оцелели жертви и техни близки. Почти всички задържани истински виновници са били освободени веднага и голяма част от тях изпратени да убиват в Донбас.
Резултатът е умопомрачаващ. Генералната прокуратура тази седмица повтори появилото се в първия ден на трагедията "заключение": търсещите спасение от вилнеещата тълпа главорези от Майдана са се самозапалили. Онзи ден бившите кметове на Одеса и Днепропетровск поискаха помощ за следствието от Европарламента. Отказаха им. От сборището на вещици Европа чака чудо? Но вместо чудеса то ражда чудовища.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ