20 Април 2024събота16:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП проби мнозинството за търговските вериги

Отпада свърхрегулацията, обясни идеята за промяна на Закона за защита на конкуренцията Корнелия Нинова

/ брой: 97

автор:Милена Николова

visibility 991

Народното събрание одобри на първо четене внесените от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ промени в Закона за защита на конкуренцията, с които се създават условия за равнопоставеност между търговските вериги и българските производители. Общо 95 депутати подкрепиха антимонополните текстове, двама бяха "против", а 41 се въздържаха.
Целта на поправките на т.нар. Закон за търговските вериги има цел да допълни съществуващите разпоредби с цел създаване на условия за осъществяване последователна политика за защита на националните пазари, производството, доставката и дистрибуцията на стоки и услуги чрез осигуряване условия на равнопоставеност при водене на преговори при реализиране на търговски сделки и да предотврати нелоялните търговски практики, се подчертава в мотивите за промените.
С нашите предложения не се въвежда свръхрегулация, обяви при представянето на законопроекта депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова. По думите й в други закони отдавна съществува регламентацията, която предлага и вносителят. Корнелия Нинова поясни, че има случаи, при които търговски вериги от позицията на силата поставят такива условия на производителите у нас, че нерядко те фалират. Често срещано нарушение е забавени плащания към наши производители в рамките на половин година. Корнелия Нинова каза още, че с новите текстове ще отпаднат налагането на такси, несъответстващи на реално предлаганите от другата страна услуги, а също така и прехвърляне на риска върху доставчика, когато магазинът не може да продаде дадена стока.
ДУМА припомня, че поправките в закона бяха приети от предишния парламент по инициатива на БСП, но президентът Росен Плевнелиев наложи вето на текстовете, отнасящи се за търговските вериги с мотива, че защитават интересите на българските производители.
Така нареченият Закон за търговските вериги, приет на първо четене, се нуждае от изключително съществена редакция между първо и второ четене, защото приетите текстове са в голямата си степен тези, които президентът върна миналата година. Такъв беше коментарът пред журналисти на председателя на енергийната комисия и депутат от ГЕРБ Делян Добрев. По думите му от ГЕРБ щели да инициират такава корекция на текстовете от първо четене, "както счетем за коректно". Ще предложим отпадането на санкциите от 10% от търговския оборот, тъй като това е огромен риск за българските предприятия, смята той.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ