19 Април 2024петък01:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

СБЖ припомни Световния ден на свободата на пресата

/ брой: 98

автор:Дума

visibility 33

Световният ден на свободата на пресата, който се чества на 3 май, бе отбелязан с медийна кампания, в която партньор на СБЖ освен ДУМА бяха БНТ, БНР, БТА, вестниците "Стандарт", "Сега" и "Земя", както и агенция "Крос". Съюзът на българските журналисти излезе и със специална декларация в подкрепа на свободното слово и срещу срещу насилието и терора срещу колегите. "Убийството на журналист е политическо престъпление. То е доказателство за безсилието на силните (които и да са те) пред гражданската позиция на журналиста, пред неговото всекидневно себеотрицание, пред неговия кураж, доблест, морал и достойнство. Безсилие, страх и саморазобличение. Журналистът е воин на словото и свободата. Лесно е да убиеш човека, който пише. Невъзможно е да убиеш думите. Те имат невероятната способност да бъдат безсмъртни. За разлика от този, който стреля в тях", заявяват от СБЖ. 
В документа се заявява, че СБЖ подготвя проектозакон за защита на професията журналист, който не само да гарантира правата на колегията, но и да допринесе за изграждането на една демократична, високопрофесионална, обективна медийна среда у нас.
Датата бе отбелязана в различни точки по света, имаше и протести срещу терора над журналисти, телевизионни оператори и фоторепортери. Снощи бе присъдена и Световната прес награда на ЮНЕСКО "Гилермо Кано". Неин носител тази година е сирийският журналист, адвокат и активист за човешки права Мазен Дариуш, който все още се намира в затвора. Наградата бе връчена в Националната библиотека в Рига, тъй като за световна столица на празника за Деня на свободата на пресата тази година бе избрана Латвия.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ