26 Април 2024петък13:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Флойд спечели "Мача на века"

Мейуедър се отказва от титлите си, за Филипините загубилият Пакиао е победител

/ брой: 98

автор:Дума

visibility 13

Американецът Флойд Мейуедър победи филипинеца Мани Пакиао по точки в 12-рундов двубой в полусредна категория (до 69,9 кг) в "Мача на века" в Лас Вегас и спечели шампионските пояси във версиите WBA, WBC и WBO. Мейуедър записа 48-и успех (26 с нокаут) на профиринга, без да познава вкуса на загубата.
Тримата съдии край ринга бяха единодушни и му отсъдиха победа със 118:110, 116:112, 116:112 т.
След мача 38-годишният американец обяви, че днес официално ще се откаже от титлите си. "Други боксьори трябва да получат шанс", каза Мейуедър, който преди мача бе обявил, че ще се качи на ринга за последно през септември, но боят му няма да бъде за световни титли. Запитан срещу кого ще излезе за последно Мейуедър каза: "Позволете ми да празнувам сега победата. Може ли? Целта в кариерата ми беше да спечеля 9-цифрен хонорар за един мач. Това е, което и направих. В чека ми има сума от 9 цифри", заяви Флойд и призна, че общата сума на приходите му от срещата с Пакиао може да достигне $200 млн.  "Гарантирано получих $100 млн., последните 4 дни ми донесоха още $25 млн., а общата сума може да достигне $200 млн.", коментира той скромно.   Американецът подобри рекорда си по спечелени суми от едно спортно събитие. Мейуедър прегърна топло съперника си и обяви, че му сваля шапка за стореното на ринга. "Искам да благодаря на Бога за тази победа. Искам да благодаря на всички фенове, които дойдоха да гледат мача и са били пред екраните по целия свят. Пакиао е дяволски добър. Сега разбирам защо е един от най-добрите боксьори в света. Знам, че искаше да победи. Но аз го държах на разстояние и го надхитрих. Ние направихме това, което трябваше, и съм наистина щастлив".
От лагера на Пакиао обявиха, че не се отказват от идеята за провеждане на реванш, но Мейуедър изобщо не мисли за такава възможност. "Реванш? Искам просто да си почина. Не мисля за реванш", каза той. "Не мисля, че ще ми бъде мъчно за спорта след края на кариерата. През всичките тези години загубих любовта си към бокса. За рекорда от 49 победи от 49 мача не съм мислил, но мога и да размисля", каза Мейуедър, който няма загуба на профиринга. Последната му загуба е в последния му мач като аматьор - от нашия Серафим Тодоров с 9:10 т. на полуфинал на Олимпиадата в Атланта. Заради успеха боксьорът от Пещера, който е и единственият българин, 3-кратен световен шампион за аматьори, бе поканен да присъства на шоуто в казино "МГМ" в Лас Вегас.
Боксовият мач започна с безпрецедентно закъснение от 1 час, за да могат още десетки хиляди зрители да заплатят по $100, за да го гледат по телевизията. Двубоят подобри и рекордите по продажби на тв права в света. Залата с капацитет 16 500 места не побра всички желаещи. Билетите бяха с цени от $1500 до 7500, но на черно достигнаха до $100 000.
Легендарният бивш световен шампион при най-тежките Майк Тайсън останал доста разочарован от боксовото шоу, наречено "Мач на века". Динозавъра беше сред почетните зрители в зала "MGM Гранд Гардън Арена" в Лас Вегас. "Жалко, ние чакахме 5 години за това...", написа Тайсън в микроблога си в Туитър. Преди боя той не скри, че подкрепя Пакиао и назова Мейуедър "малък, изплашен човек".
Мани Пакиао пък се самообяви за победител в "Боя на века". Той смята, че е бил по-добър в 12-рундовата битка. Негов ляв удар в четвъртия рунд за кратко зашемети американеца, който предимно се отбраняваше, но доминираше след седмия рунд. "Мисля, че спечелих този бой, той не направи нищо", заяви Пакиао след мача и призна, че е обмислял да отложи двубоя заради контузия на рамото. "По време на лагера не тренирах 2 седмици, тъй като рамото ме болеше. 2 седмици преди мача обаче се почувствах по-добре и решихме да изляза на ринга", каза филипинецът. "В един момент той не чувстваше изобщо рамото си и затова решихме да почине. След това той се възстанови и подновихме тренировки", поясни треньорът му Фреди Роуч.
Филипините приветстваха като победител Мани Пакиао, въпреки загубата. "Ние все още се гордеем с нашия невероятен национален боец, конгресмен Мани Пакиао, който е един от най-добрите боксьори в света", заяви говорителят на президента Ерминио Колома. Държавният глава Бениньо Акино също изказа благодарности на Пакиао, затова че "носи вдъхновение за всички  филипинци, борещи се с предизвикателствата на живота". Филипинците освиркаха решението на съдиите след "Мача на века".

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ