18 Май 2024събота19:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Около 127 кг. храна хвърляли европейците през 2020 г.

/ брой: 208

автор:Дума

visibility 111

През 2020 г., първата година на пандемията от КОВИД-19, в ЕС са изхвърлени около 127 килограма храна на човек от населението, отчита "Евростат". Домакинствата са отговорни за 55 на сто от изхвърлената храна или 70 килограма на човек от населението. Останалите 45 на сто са отпадъци, генерирани по веригата за доставки.
Справянето с хранителните отпадъци от потребителите продължава да е предизвикателство както в ЕС, така и в световен план. Хранителните отпадъци на домакинствата са почти два пъти повече от изхвърлените от секторите за първично производство и производство на хранителни стоки и напитки (14 кг и 23 кг на човек от населението, 11 на сто и 18 на сто съответно). В тези сектори се прилагат стратегии за намаляване на хранителните отпадъци.
Ресторантите и хранителните услуги са генерирали 12 кг хранителни отпадъци на човек от населението (9 на сто), а търговията и дребно и други видове дистрибуция на хранителни стоки са секторът с най-малко хранителни отпадъци (9 кг или 7 на сто), но влиянието на локдауните заради пандемията върху тях все още се анализира.

 


Последвайте или харесайте в-к "ДУМА" във ФЕЙСБУК   --> ТУК <--

Споделяйте нашите публикации.

 

 

 

 

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1126

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1067

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1104

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1200

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1124

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1235

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1074

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1288

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1231

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1172

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ