Въвеждат стандарт и за ръжения хляб
/ брой: 220
Ръженият, ръжено-пшениченият и пълнозърнестият хляб вече ще се правят по стандарт. Предстои следващата седмица трите стандарта да бъдат одобрени от Българската агенция по безопасност на храните. Досега утвърден стандарт "България" има за белия, типовия и хляб "Добруджа". Новите стандарти ще влязат в сила от началото на следващата година. Очаква се оттогава родните хлебопроизводители да започнат производство на трите вида хляб по новите стандарти и те да се появят в магазина. Сега хлябът, който носи печата стандарт "България", трябва да отговаря на точно определени изисквания. Той не съдържа никакви консерванти и добавки. Рецептурата е проста - брашно, квас или мая, щипка сол за стабилизатор на химичните процеси и вода.