19 Август 2019понеделник05:53 ч.

Бъдещето на младите обсъждат в Албена социалисти от цяла Европа

Сергей Станишев, Деница Златева и Николай Бериевски откриха тазгодишния лагер на ЙЕС, чийто домакин е България

/ брой: 147

автор:Павлета Давидова

visibility 382

Бъдещето на младите хора в Европа, възможностите за тяхната реализация и плановете им за подобряване стандарта на живот са сред основните теми, които през следващите няколко дни ще обсъждат млади социалисти от цяла Европа. Както ДУМА вече писа, българският курорт "Албена" е тазгодишният домакин на традиционния лагер на Младите европейски социалисти (ЙЕС). Повече от 600 младежи пристигнаха за събитието, част от което са и редица тематични дискусии за мястото на левицата и младите при определянето на бъдещия път на ЕС. 30 организации от 25 страни са изпратили свои представители.

Форумът бе открит от председателя на ПЕС Сергей Станишев. "Преди година политолози, медии, анализатори пророкуваха срив и политическа смърт за социалдемокрацията. Вещаеха, че ще бъдем трета или четвърта сила със стотина депутати на европейските избори. Опровергаването на тези прогнози и постигането на 154 евродепутати не е чудо, а е резултат от последователна и добре премерена политическа линия", заяви той. "Всички сме патриоти на своите отечества, но голяма и радикална промяна за Европа можем да постигнем само заедно. Националистическата карта, която десницата разиграва в много страни, обективно обслужва статуквото. През следващите месеци и години БСП ще има нужда от солидарността на социалистите от Европа в битките си с ГЕРБ на местно и национално ниво", отбеляза Станишев. Председателката на ПЕС-жени Зита Гурмай също уважи откриването.

Зам.-председателят на БСП Деница Златева припомни, че половината от народните представители на левицата са млади, а от петимата леви евродепутати двама са под 40 г. "В миналото казвахме, че бъдещето принадлежи на младите, и като бивш младежки активист, който винаги е давал шанс на млади хора да се развиват, смея да твърдя, че и настоящето им принадлежи, и трябва да се борите за него. Трябва да отстоявате да сте част от процеса на вземане на решения на всички нива - в политическите партии, в държавната сфера и в неправителствения сектор. Най-важното е да сте вдъхновение за други млади хора да са активни в политическия живот", заяви Златева.

Гордост от домакинството изрази и лидерът на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски. Според него подобни събития са възможност за обмяна на опит, идеи и добри практики. Като млади хора ние имаме енергията и визията за света, в който искаме да живеем, категоричен бе той. Като проблеми, чието решение трябва да се търси, социалистът посочи демографската криза, ниското заплащане, недостатъците в сферите на здравеопазването и образованието. Поздравление към участниците направи и младата евродепутатка от БСП Цветелина Пекова.

Опасност от пожари в пет области

автор:Дума

visibility 0

Каракачанов и Симеонов пак заедно на вота

автор:Дума

visibility 86

Овладян е пожарът до село Реброво

автор:Дума

visibility 420

София ударно продава имоти на безценица

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 158

Приключи делото на оманския фонд срещу България

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 158

Поредна отсрочка за новите касови апарати

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 158

БСП: Готвеният закон за пътните превозни средства е лобистки

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 158

Толът тръгва на ръчно управление с маршрутни карти

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 158

Дефицити за Великобритания при "твърд" Brexit

автор:Дума

visibility 82

Британците не са съгласни на Брекзит без сделка

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 158

Камикадзе окървави Кабул

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 158

Ада тепе - рударство на 3500 години

автор:Велиана Христова

visibility 126

/ брой: 158

Защо се отказваме от себе си

visibility 113

/ брой: 158

Всяка алтернатива е по-добра от управлението на ГЕРБ

автор:Боян Балев

visibility 131

/ брой: 158

Вярно с оригинала

автор:Лозан Такев

visibility 92

/ брой: 158

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ