03 Юни 2024понеделник02:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Няколко думи

Знания и пошлост

/ брой: 89

автор:Деси Велева

visibility 3105

В едни по-тъмни времена от българската история, когато образованието е било трудно достъпно и истински ценено, 24 май не е бил само празник на светите братя Кирил и Методий, а и ден, в който учениците са завършвали учебната година и са показвали какво са научили.
Днес приключването на учебната година не се асоциира с този празник. То се чества като край на мъчението и начало на така желаната ваканция. Една част от учениците в майските дни за последен път прекрачват училищния праг и много държат това да стане достояние на целия свят.
Рядко абитуриентските фанфари са свързани с нещо положително. А когато го има, то остава незабележимо сред лансираната пошлост.
Стана традиция навлизането в истинския живот на младежите да е съпроводено от неприлично поведение пред храм-паметника "Александър Невски" в София, от
показване на ниска култура с чалгаджийска музика, от незачитане на мерките за безопасност по улиците, от хвалби за обувки за бала от 2000 лева или от опасно препиване почти до кома.
Тежко и горко на държава, в която краят на образователния процес се увенчава с показност и кич, вместо с изява на знания и наука.

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 1043

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 1027

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 891

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 888

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 1081

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 1022

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 939

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 1060

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 1089

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 1270

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ