02 Юни 2024неделя19:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гуцанов: Само БСП може да спре задкулисието и паралелната държава

Трябва да опазим мира – БСП няма да допуснем България да бъде въвлечена във военен конфликт, посочи в дебат по bTV водачът на „БСП за България” във Варна и Шумен

автор:Дума

visibility 2859

Ключово важно е да опазим мира е не допуснем България да бъде въвлечена във военен конфликт, призова по време на дебат в  ючово важно е да не се повтори още една порция от същото, което гледахме през последните месеци. Защото това, което се случваше беше равносилно, в много от случаите, на национално предателство”.

Това заяви Борислав Гуцанов, водач на „БСП за България” във Варна и Шумен в предизборния дебатор, организиран от bTV в предаването „Тази сутрин”.

И се аргументира: „Може ли ние да подаряваме оборудването за „Белене“, когато можеше тази атомна централа да започне да работи и то само срещу 5 милиарда евро? И тези пари да се върнат в рамките на около четири години. Два пъти се подписва договор, от който губим дори национален суверенитет. Срещу 30 милиарда за строежа на една централа в АЕЦ „Козлодуй” технология, която използват само в една държава в света. Чужда държава определя кой и как да строи включително и фирмите, които да бъдат там. Това не е ли национално предателство?”, категоричен беше варненският водач на социалистите.

„ГЕРБ и ПП-ДБ, с любезното съдействие на ДПС управляваха заедно – интересно защо сега си разменят тези взаимни обвинения в дебата”, реагира социалистът в хода на дебата.

„БСП сме единствената партия, която последователно се бори срещу паралелната или дълбоката държава. И затова – благодаря на колегите, че подкрепиха БСП за комисията „Боташ”, която разследва скандалния договор, сключен от служебното правителство на Радев. Това е ясен знак как трябва да се борим с корупцията. Трябва да се направи подобна комисия и за самолетите Ф-16 - как са купени, защо още ги няма в България и защо са на такава цена. И да се види там има ли корупция”, посочи Борислав Гуцанов.

По думите му, ако я няма тази корупция, и доходите ще бъдат по-високи: „Именно управляващата през последните 10 месеца сглобка прекрати договорите за доставка на евтина газ, в момента взимаме в пъти-по-скъпа. България загуби 1. 4 милиарда за една година”, подчерта водачът на „БСП за България” във Варна и Шумен.

„Промените в Конституцията са едно от най-големите безобразия, извършвани в съвременната история на България. БСП от първия ден сме категорично против тези промени. Предупреждавахме. Направихме дискусия с депутати от Великото народно събрание, участвали в направата на Конституцията, експерти, преподаватели, юристи. Не чухме нито едно положително становище”, заяви Борислав Гуцанов в отговор на въпрос на Станислав Балабанов, ИТН, като подчерта, че БСП винаги са били коректни в отношенията си с останалите партии от опозицията.

Гуцанов срещу Екатерина Захариева: „Двоумя се между това да ви питам, като бивш министър, как сме влезли в Шенген по-въздушно капков път с тези 3 процента? Но там е ясно – България и българските граждани не спечелиха нищо. Така че, ще ви попитам: Как гласувахте със широко затворени очи за строителството за 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй” за 30 милиарда по една технология, която я има на едно-единствено място в света? България в експериментална площадка ли я превръщате?”, попита социалистът. И веднага върна реплика след отговора представителят на ГЕРБ:

„Радвам се, че казаното остава, защото това е най-голямата черна дупка за източване на пари и вие от ГЕРБ като политическа партия трябва да носите отговорност за това”.

„БСП се борим повече от 10 години с модела „ГЕРБ”. Нагледахме се и на „управлението” на сглобката. И аз силно се надявам хората да се събудят. За да не получим още от същото”, заяви на финала на дебата водачът на „БСП за България” във Варна и Шумен и призова:

„Да сразим демографската катастрофа с всички социални пакети, които БСП предлага и отстоява! Да се изправим срещу корупцията и да върнем диалога в политиката. Да опазим мира и да не допуснем по-нататъшното въвличане на България във военен конфликт! Само БСП може да гарантира това. Номерът е 24”.

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 964

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 953

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 992

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 944

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 1121

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 883

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 968

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 1004

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 1183

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ