02 Юни 2024неделя20:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Георги Свиленски:

Само БСП показа как се управлява с грижа за хората

Сред основните ни приоритети са демографската и социална политика, заяви водачът на листите на "БСП за България" в 24 МИР София и Плевен

/ брой: 91

автор:Дума

visibility 669

„Показахме, че се грижим за хората. България има нужда от ляво управление и затова трябва да се гласува за БСП. Когато участвахме в управлението бяха отпуснати 22 млрд. лв. за социална политика, имаше ръст на доходите и пенсиите, безплатни детски градини и ясли, втора година майчинство, равна на 680 лева. "БСП за България" мисли за хората, за икономиката, мисли за индустрията. На 1-во място в Европа по индустриален растеж, на 3-то място по икономически растеж. Това прави БСП, когато е в управлението – грижи се за държавата, грижи се за икономиката, грижи се за хората“ Това заяви кандидатът за народен представител в 24 МИР София и Плевен Георги Свиленски по време на тв дебати.
Той обясни, че вече и Международният валутен фонд, и Световната банка много ясно казват, че е крайно време в България и Европа да се въведе семейно подоходно облагане.
"БСП за България" предлага необлагаем минимум, семейно подоходно облагане, освобождаване на младите хора до 26 години от ДОД и поетапно преминаване към прогресивно облагане, защото справедливост трябва да има. Не може хората с най-високи доходи и тези с най-ниски да плащат най-ниски данъци, а цената на прехода да го поемат хората с най-ниски доходи“, категоричен е Свиленски.
Той посочи, че Борисов вече 3 пъти управлява България. В това време ние сме на последно място във всички социално - икономически класации и на първите места в класациите  по корупция, бедност, безработица, доходи.
"ПП-ДБ се заканиха да арестуват Борисов и да разградят модела му, а няколко месеца след това седнаха в скута на Пеевски и гласуваха заедно с ГЕРБ, припомни той. "Възраждане" говорят против против американските бази, но 11 депутати от тях подкрепиха ратификацията за американските F16", поясни Свиленски.
Приоритетите на България и на БСП са демографската криза и социалната политика.
"Ние искаме помощ от 600 лв. за първо дете, за второ - 1200 лева, а за трето -1700, четвърто 300. Предлагаме МРЗ от 1 януари 1100 лв. съгласно европейските директиви, втора година майчинство в размера на минималната заплата. Искаме да видим България, в която младите хора да живеят, да учат, да си гледат децата. Парите ще дойдат от прогресивното подоходно облагане. БСП отложи либерализацията на тока за битовите потребители с 1 година", обясни Свиленски.
БСП предлага национално, програмно, отговорно правителство от всички политически партии, без политически лидери и представители, с ясна програма и ясен срок.
„Единствената партия, която през последните 13 години не се коалира с ГЕРБ е БСП и "БСП за България" като парламентарна група. Ако да има премиер различен от Борисов, гласувайте с 24 за "БСП за България", за достойна България в мирна Европа“, призова Свиленски.

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 964

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 953

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 992

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 944

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 1121

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 883

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 968

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 1004

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 1183

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ